Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Η τράπεζες παίρνουν υποθηκευμένα ακίνητα για να σβήσουν το δάνειο



Τα κόκκινα δάνεια δεν “πνίγουν” μόνο τους πολίτες, αλλά και τις τράπεζες.


Έτσι αναζητούνται λύσεις ώστε να μειωθούν. Μια από αυτές είναι και η εθελοντική παραχώρηση του υποθηκευμένου ακινήτου στην τράπεζα.

Οι τράπεζες αποστέλλουν ήδη επιστολές ή ενημερώνουν τους δανειολήπτες ότι μπορούν να εξοφλήσουν ή να μειώσουν το δάνειό τους παραδίδοντας στην τράπεζα το ακίνητο που έχουν υποθηκεύσει ως εγγύηση.

Το μέτρο αφορά όσους έχουν πάρει ενυπόθηκο δάνειο το οποίο έχει καταγγελθεί καθώς έχουν αδυναμία αποπληρωμής.

Ο ιδιοκτήτης παραχωρεί το ακίνητο οικειοθελώς στην τράπεζα, χωρίς προσφυγή στη δικαιοσύνη και με τον τρόπο αυτό είτε διαγράφει πλήρως το δάνειο για το οποίο έχει βάλει εγγύηση το ακίνητο ή μειώνει την οφειλή του ανάλογα με την αξία του ακινήτου.

Αν μετά την παραχώρηση του ακινήτου προκύπτουν ανεξόφλητα χρέη γίνεται νέος διακανονισμός με την τράπεζα.

Η δεύτερη λύση που προτείνεται από τις τράπεζες και αφορά σε παραχώρηση του ακινήτου είναι η μετατροπή του δανείου σε ενοικίαση – χρηματοδοτική μίσθωση.

Ουσιαστικά ο ιδιοκτήτης παραχωρεί την κυριότητα στην τράπεζα και υπογράφει σύμβαση ενοικίασης.

Ουσιαστικά ο οφειλέτης γίνεται ενοικιαστής στο ίδιο του το σπίτι. Συμφωνεί με την τράπεζα ένα ορισμένο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του οποίου πληρώνει ένα ποσό μέχρις ότου εξοφληθεί η οφειλή του προς την τράπεζα.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.