Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Κώστας Πάσαρης: Καταδικάστηκε σε 45 χρόνια - Αθωώθηκε για έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας

Κάθειρξη 45 ετών επέβαλε το δικαστήριο στον Κώστα Πάσσαρη αθωώνοντάς τον παράλληλα για έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας, ενώ παρεγράφη μια διακεκριμένη κλοπή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του dikastiko.gr, ο Πάσσαρης που έχει ζητήσει να έρθει στην Ελλάδα για την δίκη , δικάζεται ερήμην, όμως οι Ρουμανικές Αρχές ήδη έχουν ζητήσει από τις ελληνικές να συμφωνηθεί η οριστική μετακίνησή του ώστε να εκτίσει τις ποινές του στις Ελληνικές Φυλακές. Ήδη μάλιστα το Δικαστήριο του επέβαλλε μια νέα ποινή, κάθειρξης 45 ετών.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα της έδρας, τον καταδίκασε ομόφωνα για 4 απόπειρες ανθρωποκτονίας στην πλατεία Βάθη το 2000 και 5 ληστείες. Το δικαστήριο μάλιστα αρνήθηκε να του αναγνωρίσει οποιοδήποτε ελαφρυντικό παρότι μέσω του δικηγόρου προσκόμισε «διακρίσεις» που έχει λάβει όλα αυτά τα χρόνια από 160 επιμορφωτικά προγράμματα προκειμένου να γίνει δεκτό το αίτημα του για τα ελαφρυντικά

Αθώωση

Παράλληλα το δικαστήριο τον αθώωσε για 6 απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών στην πλατεία Αμερικής το 2000. Το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής που τον βάρυνε, παραγράφηκε, γιατί αφορούσε σε λεία μικρότερη των 120.000 ευρώ και με το νέο ποινικό κώδικα έχει μετατραπεί σε πλημμέλημα.

Οι δολοφονίες

Οι πράξεις του Κώστα Πάσσαρη φέρονται να έγιναν προ 20ετίας ενώ σε βάρος του ήδη έχει εκδοθεί η πρωτόδικη απόφαση 4 ισοβίων και 71 ετών κάθειρξης για τις δολοφονίες σε βάρος των δυο αστυνομικών στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Αθήνας το 2001, μιας φαρμακοποιού καθώς και μιας ακόμα γυναίκας.

Η δίκη για την υπόθεση αυτή θα ξεκινήσει άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.