Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Καταδυτικά ρολόγια Citizen Κοντός! Το καταδυτικό ρολόι που θα θέλεις να φοράς



Το vintage είναι το «νέο μαύρο» στην ωρολογοποιία. Ειδικά όταν το vintage είναι και μαύρο, τότε πάει την έννοια «νέο μαύρο» μια κλάση πιο πάνω. Η Tudor, λοιπόν, δεν αρκείται ούτε και σ’ αυτό, αλλά βάζει το «μαύρο» και στο όνομα του πιο κλασάτου μοντέλου της - ακόμη κι όταν μιλάμε για την κόκκινη ή τη μπλε εκδοχή του. To Tudor Heritage Black Bay είναι το καταδυτικό ρολόι που θα θέλεις να φοράς παντού. Ειδικά τη μαύρη εκδοχή του, με το αντίστοιχου χρώματος υφασμάτινο ή δερμάτινο λουράκι και στεφάνη.


Πρόκειται για ένα μοντέλο που βασίζεται σε ένα ρολόι που η εταιρεία παρουσίασε για πρώτη φορά το
1958 - την εποχή που τα καταδυτικά ρολόγια γίνονταν μόδα. Οι συλλέκτες ονομάζουν εκείνο το μοντέλο «Big Crown», εξαιτίας της εντυπωσιακής του κορώνας. Στο Black Bay εννοείται ότι δεν θα μπορούσε να λείψει μια αντίστοιχη λεπτομέρεια. Η βιδωτή κορώνα του εξασφαλίζει, μαζί με την υπόλοιπη στεγανοποίηση του μηχανισμού και της κάσας, ότι μπορείς να καταδυθείς άνετα σε 200 μέτρα βάθος, χωρίς να φοβάσαι ότι το ρολόι σου θα σταματήσει.


Αλλά το πιο πιθανό είναι ότι το Tudor Heritage Black Bay δεν θα το αγοράσεις για να κάνεις βουτιές. Είναι ένα all day μοντέλο, με πολλές vintage λεπτομέρειες που το καθιστούν κλασικό. Το 2013, το μοντέλο βραβεύτηκε με το βραβείο «Αναγέννησης» στο Grand Prix Ωρολογοποιίας της Γενεύης. Δύσκολα θα βρεις κάτι που έρχεται από το 1958 να αλλάξει τόσο λίγο, αλλά την ίδια ώρα να δείχνει και τόσο μοντέρνο και άνετο με το σήμερα. Ρίξε μια ματιά στους δείκτες του. Έχουν το σχήμα «χιονονιφάδας», ένα κλασικό σχέδιο της δεκαετίας του ’70, που επιστρέφει για να συνδέσει ένα μοντέλο της δεκαετίας του ’50 με την εκδοχή του που βγαίνει στα μέσα των ‘10s.

Η κάσα του έχει διάμετρο 41 χιλιοστά και είναι φτιαγμένη από ανοξείδωτο ατσάλι. Ενώ για τη στεφάνη του ρολογιού, η Tudor έχει επιλέξει το αλουμίνιο, το μέταλλο πάνω στο οποίο γράφει πιο εντυπωσιακά οποιοδήποτε χρώμα, ακόμη κι αν μιλάμε για το μαύρο. Όσα και να πούμε, όμως, για την εμφάνισή του, δεν πρέπει να μας κάνουν να ξεχνάμε ότι στην καρδιά του χτυπά ένας εξαιρετικός αυτόματος μηχανισμός, ο 2824, με power reserve 38 ωρών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.