Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Ενοπλη επίθεση στην ελληνική συνοικία του Τορόντο -1 νεκρή, 14 τραυματίες



Ενοπλη επίθεση στην ελληνική συνοικία του Τορόντο πραγματοποιήθηκε νωρίτερα όπως αναφέρουν τοπικά Μέσα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του επικεφαλής της αστυνομίας του Τορόντον, από την επίθεση μια γυναίκα έπεσε νεκρή, ενώ 14 ακόμη τραυματίστηκαν. Ο ένας εκ των τραυματιών νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ενώ ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκεται και ένα παιδί. Νεκρός είναι και ο δράστης. 

Toronto Police OPSAt Danforth Av Logan Av Toronto Police responded to a call at 10pm Sunday July 22/2018. 9 people shot. Shooter is dead. Further updates will follow on @TorontoPolice twitter #GO1341286 ^sm37 replies457 retweets250 σημάνσεις "Μου αρέσει"Απάντηση 37
Retweet 457
Μου αρέσει 250
@TPSHomicide
 @TPSOperations @TorontoPolice
Toronto Police Homicide are lead investigators in Danforth Av shooting.14 victims shot. 1 female died. Young girl is critical. Witnesses call police directly during night Sunday-Monday at 416-808-5504. Daytime Homicide 416-808-7400. Anonymous tips 1-800-222-8477 #GO1341286
9:58 μ.μ. - 22 Ιουλ 2018 από Toronto, Ontario
Η αστυνομία του Τορόντο ανέφερε ότι ο δράστης είναι νεκρός. 

Ο μαυροφορεμένος δράστης ξεκίνησε την επίθεση λίγο μετά τις 22.00 το βράδυ τοπική ώρα, δηλαδή 5 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος, και σύμφωνα με το καναδικό τηλεοπτικό δίκτυο CBC, ακούστηκαν τουλάχιστον 10 ως 15 πυροβολισμοί, 25 σύμφωνα με άλλη πηγή. Οι λόγοι της επίθεσης παραμένουν άγνωστοι προς το παρόν. 


Ο δήμαρχος Τζον Τόρι είπε στους δημοσιογράφους ότι η επίθεση έγινε σε μια περιοχή πολύ ειρηνική η οποία αποτελεί μέρος του Ντάνφορθ και ότι η κοινότητα είναι σε σοκ. «Είναι αδιανόητο ότι μπορεί να συμβαίνουν τέτοια πράγματα», πρόσθεσε. 

Δείτε τη σοκαριστική στιγμή της επίθεσης



Stilez@stilez

Super raw & clear Video of #Toronto #Danforth shooter via @arilanise on Instagram.
6:57 AM - Jul 23, 2018
600
843 people are talking about this




Αυτόπτης μάρτυρες περιέγραψε χάος 

Η Τζόντι Στέινχορ η οποία βρισκόταν με την οικογένειά της στο εστιατόριο Christina την ώρα της επίθεσης μιλώντας στο CBC είπε ότι άκουσε περίπου 15 πυροβολισμούς και κάποιοι άρχισαν να τους φωνάζουν να μετακινηθούν στο πίσω μέρος του εστιατορίου. «Ακούγαμε ανθρώπους να ουρλιάζουν μπροστά», είπε ακόμη. 



Ένα κορίτσι είναι ανάμεσα στους τουλάχιστον εννέα τραυματίες από την ένοπλη επίθεση στην ελληνική συνοικία του Τορόντο σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες. Ο δράστης έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών λίγα λεπτά αφού άνοιξε πυρ κατά αθώων πολιτών.



Οι πρώτες αναφορές για πυροβολισμούς στην ελληνική συνοικία του Τορόντο ήρθαν περίπου στις 22:00 (τοπική ώρα, 05:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας για την Ελλάδα) σύμφωνα με το CityNews.com.


Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν πως άκουσαν ως και 25 πυροβολισμούς, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο δράστης της επίθεσης, ένας άνδρας περίπου τριάντα ετών, είναι νεκρός. Δεν έχει γίνει σαφές μέχρι τώρα σε πόσο σοβαρή κατάσταση είναι οι τραυματίες, που διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της καναδικής μητρόπολης. Τραυματιοφορείς είχαν εκφράσει νωρίτερα φόβους πως ενδέχεται να υπάρχουν νεκροί.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ ΜΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.