Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Μάκης Πειθής:Το μεγάλο πάθος και η αγάπη του για το σανίδι

Μάκης Πειθής:Το μεγάλο πάθος και η αγάπη για το σανίδι
Μάκης Πειθής έλαβε μέρος στο 53ο
Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 2012: Is it Greek to you;


Εκτός από τις 14 ταινίες που θα πραγματοποιήσουν πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη, στην Ψηφιακή Βιβλιοθήκη της Αγοράς του 53ου Φεστιβάλ θα ενταχθούν 19 ελληνικές ταινίες, δίνοντας την ευκαιρία στους δημιουργούς τους να προωθήσουν το έργο τους και να έρθουν σε επαφή με επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου.

Πρόκειται για τις ταινίες «Αίμα» του Διαμαντή Καραναστάση, «Tungsten» του Γιώργου Γεωργόπουλου, «Ελκυστική Ψευδαίσθηση» του Πέτρου Σεβαστίκογλου, «Dogs, Cats & Rats» του Αδριανού Γεωργαντά, «Απρόσμενο Πάθος» του Μάκη Πειθή, «Η Επιστροφή του Λαζάρου» του Αλέξανδρου Κωνσταντάρα, «Σενάρια Ζωής» του Γιάννη Μπακάλη, «Η Φόνισσα ή Η Λογική Γεννάει Τέρατα» της Στέλλας Αρκέντη, «Χίμαιρα» του Κωνσταντίνου Νάνου, «Sold Οut» των Μιχάλη Γιαρίμουστα και Ελένης Κουζούκα, «Χαιρετίσματα στην Ευρώπη ή Klain Main Puts» του Νίκου Αλευρά, «Μια Νύχτα στην Αθήνα» του Δημήτρη Αρβανίτη, «L» του Μπάμπη Μακρίδη, «Οι Εξωγήινοι» του Ντίνου Θεοδοσίου, «Ο Ξένος» του Γιώργου Αγαθονικιάδη, «Φαιά Ελιξ» του Δημήτρη Μάστορα, «Wild and Precious» του Μπιλ Μουσούλις, «Η Εξέγερση του Δεκέμβρη» του Δημήτρη Βόρρη και «Narcissus» της Ντοβίλ Γκασιουνάιτε.


Ταινίες που έχει παίξει 

Ο Μάγος Του Σεξ (1988)











Φάκελος Πολκ στον αέρα(1988).
Δύο παράλληλες ιστορίες συμπληρώνουν η μία την άλλη. Η πρώτη αφηγείται την έρευνα ενός δημοσιογράφου και μιας ηθοποιού, οι οποίοι μέσα από μια ραδιοφωνική εκπομπή προσπαθούν να εντοπίσουν αναλογίες ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες του παρόντος και του παρελθόντος. Η δεύτερη μάς επιστρέφει στο 1948 και περιγράφει τα γεγονότα που οδήγησαν στη δολοφονία του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζορτζ Πολκ στη Θεσσαλονίκη, με οδηγό την έρευνα των δύο πρωταγωνιστών και τις μαρτυρίες διαφόρων προσώπων....
Ρόδα Μπλέξιμο Και Τρέλα (1987)
Φαλακρός Στόχος (1987)
Ο Βασίλης(Κώστας Τσάκωνας)ζεί με την μέγαιρα γυναίκα του (Μάγδα Τσαγκάνη), το κακομαθημένο παιδί τους και την κουφή κατάκοιτη πεθερά του. Για να ξεφύγει από την καταπίεση των οικογενειακών του υποχρεώσεων ο Βασίλης κουτουπώνει την νονά(Βέρα Γκούμα) της κόρης του. Η μέρα όμως είναι σημαντική μιας και είναι παραμονή πρωτοχρονιάς και σπίτι έχουν καλέσει κόσμο για ρεβεγιόν. Ο Βασίλης μπλέκει σε απίστευτες κωμικοτραγικές καταστάσεις σε μια ρεβεγιόν που τα έχει όλα.Γέλιο, γκρίνια, έρωτα και γύψο στους κουραμπιέδες.

Η κυρία πρόεδρος (1986)
Η Λένα, μια αυστηρή δικαστίνα καριέρας, είναι παντρεμένη με τον Κώστα, επιτυχημένο δικηγόρο με πλούσια πελατεία. Οι υποθέσεις, που αναλαμβάνει ο άντρας της, συχνά τους φέρνουν αντιμέτωπους. Η Λένα, στην προσπάθεια της να είναι αμερόληπτη στις υποθέσεις του Κώστα, βγάζει τις πιο σκληρές αποφάσεις. Η σύγκρουση βέβαια μεταφέρεται στο σπίτι, στον καμένο μουσακά, στο νεροζούμι καφέ και στο βραδινό σινεμαδάκι. Μέχρι που ο Κώστας, γοητευμένος, αναλαμβάνει την υπεράσπιση μιας εντυπωσιακής κοπέλας. Η Λένα παίρνει την εκδίκηση της με μια απόφαση καταπέλτη. Ο άντρας της, που θεωρεί τον εαυτό του μειωμένο, ζητάει διαζύγιο και η Λένα δικαστής και μάρτυρας, γυναίκα και επαγγελματίας, προσπαθεί να σώσει τον γάμο της.

Ο Άνθρωπος Με Το Γαρύφαλλο (1980)
Η ιστορία της σύλληψης και της περίφημης δίκης του αριστερού Νίκου Μπελογιάννη, στα δύσκολα χρόνια της μετεμφυλιακής Ελλάδας που κινητοποίησε την κοινή γνώμη διεθνώς.

Ο Θανάσης Στη Χώρα Της Σφαλιάρας (1976)

Η ιστορία ενός απλού ανθρώπου που προσπαθεί να επιβιώσει μέσα από φοβερά πολιτικά γεγονότα. Ταινία σε δύο μέρη:
Στο πρώτο μέρος «Γιατί χαίρεται ο κόσμος» σε σενάριο-σκηνοθεσία Ντίνου Κατσουρίδη ο Βέγγος είναι ένας κλόουν σε ένα τσίρκο, την εποχή της δικτατορίας του Μεταξά 1936-1940, που προσπαθεί να καλύψει ένα φίλο του.
Στο δεύτερο μέρος «Εφτά χρόνια γύψος» σε σενάριο Λάκη Αντωνάκου-Πάνου Γλυκοφρύδη και σκηνοθεσία Πάνου Γλυκοφρύδη προσπαθεί να επιβιώσει μέσα στη δικτατορία των συνταγματαρχών 1967-1974.

Ένας Άφραγκος Ωνάσης (1969)

Ο Αγησίλαος Ωνάσης έχει ίδιο όνομα με το διάσημο δισεκατομμυριούχο, όμως ο ίδιος δεν έχει λεφτά. Εργάζεται σε μια επιχείρηση ξενοδοχείων και καταπιέζεται από το διευθυντή του Βαρβαράκη. Οι τρομεροί πονοκέφαλοι που νιώθει πολύ συχνά τον τελευταίο καιρό, θα τον οδηγήσουν σ' ένα γνωστό γιατρό. Από λάθος στις ακτινογραφίες, θα του ανακοινωθεί ότι είναι ετοιμοθάνατος. Θα απαρνηθεί την αγαπημένη του συνάδελφο Χριστίνα και θα αποδεχτεί την πρόταση μιας ομάδας εργαζομένων σε ξενοδοχείο της Κέρκυρας, ώστε ν' αναλάβει τη ματαίωση των σχεδίων πώλησης του ξενοδοχείου από τον ιδιοκτήτη Ιάσονα Ζουμπέρη. Ο Αγησίλαος παίρνει όλες τις οικονομίες του και αποφασίζει παράλληλα με την εκτέλεση του σχεδίου ματαίωσης της πώλησης, να περάσει τις τελευταίες μέρες της ζωής του σαν πραγματικός Ωνάσης...

jimys stasinopoylos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.