Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Ο γάμος του πρίγκιπα Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ «απειλείται» από 160 stalkers!


Από το 2016, όταν ο πέμπτος στη διαδοχή του βρετανικού θρόνου και η Αμερικανίδα ηθοποιός Μέγκαν Μαρκλ ανακοίνωσαν επίσημα πως είναι ζευγάρι, αυξήθηκε ο αριθμός των stalkers που έχουν εμμονή με το λαμπερό ζευγάρι και πλέον βρίσκεται στο στόχαστρό τους.

Η ειδική μονάδα της βρετανικής αστυνομίας που ασχολείται με τα άτομα τα οποία έχουν εμμονή με τη βασιλική οικογένεια της Γηραιάς Αλβιόνας και άλλα δημόσια πρόσωπα ονομάζεται Fixated Threat Assessment Centre (FTAC) και σε συνεργασία με το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) φροντίζει να αξιολογεί και να διαχειρίζεται τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τα πρόσωπα αυτά από τους stalkers, που απλά τους παρακολουθούν ή συχνά τους απειλούν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η FTAC από το 2016 μέχρι σήμερα έχουν εντοπιστεί 160 stalkers που έχουν εμμονή με τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ. Πρόκειται για 106 άντρες και 54 γυναίκες ενώ επτά εξ αυτών έχουν χαρακτηριστεί από την αστυνομία άτομα «υψηλού κινδύνου».

Ο Ντάι Ντέιβις, πρώην επικεφαλής της ειδικής υπηρεσίας για την ασφάλεια της βασιλικής οικογένειας, δήλωσε: «Η δημοσιότητα και το ενδιαφέρον για τη Μέγκαν και τον γάμο θα προσθέσουν ανησυχίες στην ομάδα προστασίας. Ο χώρος στο Ουίνδσορ και η διαδρομή με την άμαξα (των νεονύμφων) αυξάνουν τον κίνδυνο απειλής».

Για να αντιμετωπιστούν οι stalkers του Χάρι και της Μέγκαν ειδικά εκπαιδευμένες νοσηλεύτριες και αστυνομικοί επισκέπτονται μερικούς από τους πιο εμμονικούς stalkers στις κατοικίες τους και ένας άνδρας κρίθηκε πως θα πρέπει να νοσηλευτεί εξαιτίας προβλημάτων που αφορούν την ψυχική του υγεία.

Το 2014 είχαν καταγραφεί μόλις 73 άτομα που είχαν εμμονή με τη βασιλική οικογένεια στη Βρετανία ενώ το 2017 και τους πρώτους δύο μήνες του 2018 ο αριθμός αυτός ανήλθε στα 160 άτομα. Τα τρία τελευταία χρόνια η FTAC έχει καταγράψει συνολικά 462 άτομα που αποτελούν απειλή για τα δημόσια πρόσωπα στη χώρα εκ των οποίων τα 26 θεωρούνται «υψηλού κινδύνου».

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.