Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Έλληνες «κυνηγοί» μετάλλων με Αλβανό αρχηγό


Δρούσαν στα Γιαννιτσά Πέλλας
Συνελήφθησαν τέσσερις νεαροί Έλληνες και ο 36χρονος Αλβανός «εγκέφαλος» της σπείρας

Πίσω από τη λεηλασία των εγκαταστάσεων ενός αγροτικού συνεταιρισμού στα Γιαννιτσά Πέλλας που είχε γίνει στις 2 Ιουνίου, κρυβόταν μια σπείρα τεσσάρων νεαρών Ελλήνων με «εγκέφαλο» έναν 36χρονο Αλβανό! Οι δράστες ταυτοποιήθηκαν μόλις τώρα και μαζί τους ο 47χρονος ιδιοκτήτης μιας μάντρας παλαιών σιδήρων στον οποίο πούλησαν τα κλοπιμαία.

Ο 36χρονος είχε οργανώσει την κλοπή και την πώληση της λείας, που ήταν διάφορα υλικά συνολικής αξίας 35.000 ευρώ. Οι συνεργοί του παραβίασαν την περίφραξη του συνεταιρισμού και μπήκαν στο κτίριο, φόρτωσαν τα κλοπιμαία σε ένα Ι.Χ. φορτηγό που βρήκαν σταθμευμένο και εξαφανίστηκαν. Οι δύο από αυτούς ανέλαβαν τη μεταφορά τους στη μάντρα του 47χρονου και στη συνέχεια εγκατέλειψαν το φορτηγό στο Στενήμαχο Ημαθίας.

Από την έρευνα των ανδρών της Ασφαλείας βρέθηκε αρχικά το κλεμμένο όχημα και στη συνέχεια μέρος από τα κλοπιμαία στη μάντρα, όπου κατασχέθηκε και ένα σύστημα κλειστού κυκλώματος με κάμερες που ερευνάται από πού έχει κλαπεί. Σε βάρος του επιχειρηματία σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, ενώ ο Αλβανός «εγκέφαλος» και οι τέσσερις Έλληνες ηλικίας 21, 24, 26 και 34 χρόνων κατηγορούνται για διακεκριμένη κλοπή. Δεν συνελήφθησαν, όμως, ελλείψει αυτοφώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.