Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Λίβανος: Απαγωγή δύο πιλότων των τουρκικών αερογραμμών

«Άρωμα» συριακού εμφυλίου
Δύο πιλότοι οι οποίοι εργάζονται για τις τουρκικές αερογραμμές απήχθησαν στο Λίβανο, κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυτού.

Οι άνδρες αρπάχτηκαν από λεωφορείο το οποίο μετέφερε μέλη πληρωμάτων και επιβάτες στη διαδρομή ανάμεσα στον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου και ξενοδοχείο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για την ενέργεια, ωστόσο θεωρείται πιθανό να υπάρχει σχέση με την εμφύλια διαμάχη στη Συρία.

Η Τουρκία υποστηρίζει ανοικτά τους σύρους αντάρτες, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι σουνίτες, ενώ μεγάλο κομμάτι του λιβανικού πληθυσμού, κυρίως οι σιίτες, υποστηρίζουν το συριακό καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Εννέα λιβανέζοι σιίτες απήχθησαν στη Συρία το 2012 και οι οικογένειές τους έχουν ζητήσει την αρωγή της Τουρκίας για την απελευθέρωσή τους.



Ο υπουργός Εσωτερικών του Λιβάνου, Μαρουάν Σαρμπέλ, σημείωσε, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, ότι η απαγωγή συνέβη στις 3 π.μ. τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Στην απαγωγή εμπλέκονται, σύμφωνα με μαρτυρίες, το λιγότερο τέσσερις ένοπλοι.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης σημειώνουν ότι πρόκειται για τον πιλότο Μουράτ Αχτουμέρ και τον βοηθό πιλότου, Μουράτ Αγτσά.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Λεβέντ Γκουμρουκτσού, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι οι τουρκικές αρχές βρίσκονται ήδη σε επαφή με τις λιβανικές για το θέμα, διεξάγοντας «ιδιαίτερα ενδελεχή έρευνα».

Ήδη υπάρχει έντονη αστυνομική παρουσία κοντά στο σημείο όπου συνέβη η απαγωγή, ενώ έχουν κλείσει και πολλοί παρακείμενοι δρόμοι.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.