Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

ΕΜΑΚ: Οι σκύλοι που βρίσκουν ζωή κάτω από τα χαλάσματα – Μισή ώρα αναζήτησής τους αντιστοιχεί με 3 ώρες ενός ανθρώπου

Οι τετράποδοι διασώστες μπορούν να ανιχνεύσουν ακόμη και την παραμικρή κίνηση ή ήχο κάτω από τα ερείπια

Μεγάλο ρόλο στις διασώσεις επιζώντων κάτω από τα χαλάσματα, έχουν τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά που χρησιμοποιούν τα σωστικά συνεργεία, τα οποία μπορούν να ανιχνεύσουν ακόμη και την παραμικρή κίνηση ή ήχο κάτω από τα ερείπια.

 

Περισσότεροι από 100 εκπαιδευμένοι σκύλοι έρευνας και διάσωσης βρίσκονται από την πρώτη στιγμή σε Τουρκία και Συρία όπου χτύπησαν τα φονικά Ρίχτερ, με πρωταρχικό σκοπό να εντοπίσουν ζωντανούς στα χαλάσματα.

Η συμμετοχή των σκύλων στις αποστολές διάσωσης είναι καθοριστικής σημασίας, καθώς μισή ώρα αναζήτησης από τον σκύλο αντιστοιχεί με 3 ώρες ενός ανθρώπου.

Η ελληνική ΕΜΑΚ, η οποία το βράδυ της Κυριακής (12/02) επέστρεψε από την Τουρκία είχε μαζί της δύο Λαμπραντόρ, τον Βίκτωρα και τον Σίζαρ, και έναν βελγικό ποιμενικό, τον Τάλω, ή αλλιώς ατσάλινο γίγαντα, που έχουν ξεκινήσει ειδική εκπαίδευση από 5 μηνών.

«Ο σκύλος είναι απαραίτητος σε αυτού του είδους τις έρευνες» ανέφερε ο υπαρχιπυροσβέστης, Γρηγόρης Λεωνίδου στην κάμερα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.