Τρίτη 12 Απριλίου 2022

Η στιγμή που ο Ρονάλντο δεν περίμενε με τίποτα ότι θα ζήσει τη φετινή χρονιά

Η ατάκα του όταν έφευγε από τη Γιούβε και τα προβλήματα στη Γιουνάιτεντ

Αντιμέτωπος με μια κατάσταση που δεν περίμενε ότι θα ζούσε τη φετινή στιγμή είναι, πλέον, ο Κριστιάνο Ρονάλντο.
«Είναι η πιο σωστή απόφαση που πήρα ποτέ», έλεγε ο Πορτογάλος στα τέλη του περασμένου Αυγούστου. Τότε που έφευγε με άσχημο τρόπο από τη Γιουβέντους για να επιστρέψει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ηταν μια απόφαση που έδειχνε, τότε, να προκαλεί μεγαλύτερο πρόβλημα στους Μπιανκονέρι. Και όντως τους προκάλεσε, φάνηκε άλλωστε από το πόσο χρόνο χρειάστηκαν για να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Ηταν όμως και μια απόφαση, όπως αποδείχθηκε στην πορεία, που έβαζε σε περιπέτειες και τον ίδιο τον CR7. Ο οποίος βρίσκεται τώρα σε μια κατάσταση που δεν περίμενε, ζει μια κατάσταση που δεν περίμενε…

Τα δημοσιεύματα στην Αγγλία τον τελευταίο καιρό κάνουν λόγο για επικείμενη αποχώρησή του. Ο Πορτογάλος φέρεται να έχει αποφασίσει ότι θα φύγει αν η ομάδα μείνει εκτός Champions League. Ενδεχόμενο που είναι πάρα πολύ πιθανό. Παράλληλα, δέχεται κριτική για τις επιδόσεις του, οι οποίες είναι οι χαμηλότερες εδώ και πολλά χρόνια. Επίσης, για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια ο Ρονάλντο θα βγάλει σεζόν χωρίς έστω μία κούπα. Θυμάται κανείς πότε ήταν η τελευταία φορά που έγινε αυτό; Ούτε ο Κριστιάνο… Και μέσα σε όλα αυτά, ήρθε και αυτή η κακιά στιγμή με το αυτιστικό παιδάκι, φίλου της Εβερτον, πριν λίγα 24ωρα.

Παρί Σεν Ζερμέν ή χαμηλότερο επίπεδο;
Ολα αυτά μαζί, φέρνουν τον Πορτογάλο σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση: Πρέπει να αποφασίσει σε τι επίπεδο θα συνεχίσει την καριέρα του. Θα είναι σε ένα τοπ κλαμπ ή ήρθε η ώρα της… σταδιακής απόσυρσης; Αν ο Ρονάλντο θέλει να συνεχίσει σε τοπ κλαμπ, τότε έχει μόνο μία επιλογή: Παρί Σεν Ζερμέν. Στην Αγγλία δεν μπορεί να πάει σε άλλη ομάδα. Στην Ιταλία επίσης. Στην Ισπανία επίσης. Η Μπάγερν Μονάχου δεν το σκέφτεται καν. Μοναδική επιλογή επομένως, αν ο CR7 θέλει να συνεχίσει να παίζει στο υψηλότερο επίπεδο, είναι η Παρί.

Η εναλλακτική επιλογή, είναι να… αποσυρθεί στην πατρίδα του. Να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη, να παίξει χαλαρά στη Σπόρτινγκ 2-3 χρόνια, να πάρει και κάνα πρωτάθλημα και όλα καλά. Το legacy του, άλλωστε, δεν κινδυνεύει από τίποτα. Πάντα θα είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών και ο κορυφαίος σκόρερ. Πάντα θα είναι για όλους ένας νικητής, ένας ποδοσφαιριστής που πέτυχε τρελά πράγματα. Ενας παίκτης που κατάφερε όλα όσα ήθελε. Εκτός από ένα: Να επιβεβαιώσει ότι όντως η απόφαση του περασμένου Αυγούστου ήταν η πιο σωστή που πήρε ποτέ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.