Παρασκευή 8 Απριλίου 2022

Επίθεση σε σιδηροδρομικό σταθμό στην στην ανατολική Ουκρανία - Πάνω από 30 οι νεκροί και 100 τραυματίες ■ΒΙΝΤΕΟ

Μακελειό με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες στο Κραματόρσκ

Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από πυραυλικό χτύπημα στην Κραματόρσκ σε χώρο συγκέντρωσης αμάχων. Αλληλοκατηγορίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Ακόμη μια τραγωδία σε εξέλιξη στην Ουκρανία, καθώς πυραυλικό χτύπημα στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Κραματόρσκ, στα ανατολικά ανάμεσα στο Χάρκοβο και την πόλη του Ντονέτσκ, αφήνει πίσω του δεκάδες νεκρούς και τραυματίες. Μόσχα και Κίεβο αλληλοκατηγορούνται για το μακελειό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters, το οποίο επικαλείται την κρατική σιδηροδρομική εταιρεία της Ουκρανίας, ρωσικές ρουκέτες έπληξαν τον σταθμό της πόλης, ο οποίος χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση αμάχων από περιοχές που βομβαρδίζονται. Το πρακτορείο αναφέρει ότι υπάρχουν τουλάχιστον 30 νεκροί και 100 τραυματίες, ενώ το Γαλλικό Πρακτορείο κάνει λόγο για τουλάχιστον 20 νεκρούς.

Τρία τρένα που μετέφεραν αμάχους ακινητοποιήθηκαν στην ίδια περιοχή της Ουκρανίας χθες ύστερα από αεροπορική επίθεση εναντίον της σιδηροδρομικής γραμμής, σύμφωνα με τον επικεφαλής των σιδηροδρόμων.

Στον αντίποδα, τα ρωσικά ΜΜΕ, επικαλούμενα τις αυτονομιστικές δυνάμεις του Ντονέτσκ, αναφέρουν ότι την επίθεση στην Κραματόρσκ πραγματοποίησαν ουκρανικά στρατεύματα με πυραύλους Tocka-U.

«Στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού του Κραματόρσκ, όπου πραγματοποιείται η εκκένωση του τοπικού πληθυσμού, πραγματοποιήθηκε πυραυλική επίθεση. Κομμάτια από τον πύραυλο Tocka-U έπεσαν κοντά στον σταθμό» αναφέρει η ανακοίνωση χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες προς το παρόν. 

Σύμφωνα με τους αυτονομιστές πρόκειται για ένα απαρχαιωμένο πυραυλικό σύστημα, το οποίο δεν χρησιμοποιείται από τη Ρωσία και τις φιλορωσικές δυνάμεις, αλλά υπάρχει στον εξοπλισμό των ουκρανικών δυνάμεων.

Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι ο ουκρανικός στρατός έχει ήδη χρησιμοποιήσει 24 πυραύλους Tochka-U στην συγκεκριμένη περιοχή. 

Το Κραματόρσκ ήταν ένας από τους ανατολικότερους σταθμούς που λειτουργούσε ακόμα στην Ουκρανία και ο περιφερειακός κυβερνήτης του Ντόνετσκ, Παύλο Κιριλένκο,  είπε ότι χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονταν εκεί εκείνη τη στιγμή, προσπαθώντας να επιβιβαστούν σε τρένα.

«Οι Ρώσοι φασίστες γνώριζαν πολύ καλά πού στόχευαν και τι ήθελαν. Ήθελαν να προκαλέσουν πανικό και φόβο, ήθελαν να χτυπήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους αμάχους», δήλωσε.

Ο Κιριλένκο δημοσίευσε στο Διαδίκτυο μια φωτογραφία όπου φαίνονται πολλά πτώματα στο έδαφος δίπλα σε βαλίτσες και άλλες αποσκευές. Δίπλα τους στέκονταν ένοπλοι αστυνομικοί. 

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε τα πτώματα τουλάχιστον 20 ανθρώπων σε σάκους για τη μεταφορά νεκρών. Ο ίδιος, βρισκόμενος νωρίτερα στο σημείο αυτό, είδε εκατοντάδες ανθρώπους που ήλπιζαν να βρουν ένα τρένο για να εγκαταλείψουν την πόλη, υπό την απειλή μεγάλης ρωσικής επίθεσης.

Ο επικεφαλής του ουκρανικού σιδηροδρόμου είπε ότι δύο πύραυλοι έπληξαν τον σταθμό. Το Κραματόρσκ ήταν ευρέως γνωστό ως μια από τις κύριες οδούς εκκένωσης από την ανατολική Ουκρανία.

Το δημοτικό συμβούλιο του Κραματόρσκ έχει προειδοποιήσει τους ανθρώπους να παραμείνουν σε καταφύγια.

Τρία τρένα που μετέφεραν αμάχους ακινητοποιήθηκαν στην ίδια περιοχή της Ουκρανίας χθες (7/4) ύστερα από αεροπορική επίθεση εναντίον της σιδηροδρομικής γραμμής, σύμφωνα με τον επικεφαλής των σιδηροδρόμων.

Ουκρανοί αξιωματούχοι λένε ότι ρωσικές δυνάμεις ανασυντάσσονται για μια νέα επίθεση και ότι η Μόσχα σχεδιάζει να καταλάβει όσο το δυνατόν περισσότερα εδάφη στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, γνωστό ως Ντονμπάς, που συνορεύει με τη Ρωσία.

Οι τοπικές αρχές σε κάποιες περιοχές καλούν τους αμάχους να απομακρυνθούν όσο είναι ακόμα δυνατόν και σχετικά ασφαλές για να το κάνουν.

Ο επικεφαλήςΟ επικεφαλήςΗ πρώτη αντίδραση Ζελένσκι

Το νέο αιματηρό περιστατικό καταδίκασε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάνοντας λόγο για «Ρώσους υπανθρώπους» που δεν εγκαταλείπουν τις μεθόδους τους. 

«Αυτό το κακό δεν έχει όρια και εάν δεν τιμωρηθεί δεν θα σταματήσει» ανέφερε δημοσιεύοντας και μερικές σκληρές εικόνες.

Μήνυμα Ζελένσκι για το Κραματόρσκ: Είναι απάνθρωποι οι Ρώσοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.