Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020

Πρόστιμο από την αστυνομία σε εθελοντή αιμοδότη, μάλλον επειδή κρατούσε «Ριζοσπάστη»

Πήγε να δώσει αίμα και στην επιστροφή τού επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ μετά από έλεγχο στο τρόλεϊ που επέβαινε.

Πρόκειται για νέο περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας, το οποίο κατήγγειλε ο Αποστόλης Δημακόπουλος, άνεργος από τον κλάδο του πολιτισμού, σήμερα σε τηλεφωνική του παρέμβαση στον ΑΝΤ1, στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη.

Ο εθελοντής αιμοδότης πήγε την περασμένη Τρίτη στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας για να δώσει αίμα, ανταποκρινόμενος στην έκκληση που κάνουν οι υγειονομικοί λόγω της τεράστιας έλλειψης που υπάρχει. Εστειλε λοιπόν το μήνυμα που προβλέπεται για τη σχετική μετακίνηση, έδωσε αίμα στη Μονάδα του Νοσοκομείου και πήρε το τρόλεϊ για να επιστρέψει από τη Νίκαια στην Αθήνα.

Στη διαδρομή, αστυνομικές ομάδες της «Δράσης» και «Δίας» σταμάτησαν το τρόλεϊ και κατέβασαν όλους τους επιβάτες για έλεγχο. Παρά το γεγονός ότι ο Απ. Δημακόπουλος τους έδειξε το sms και το σημάδι της αιμοδοσίας στο χέρι, ζητώντας μάλιστα από τους αστυνομικούς να επικοινωνήσουν με το νοσοκομείο για να επιβεβαιώσουν την αιμοδοσία, αυτοί του έκοψαν πρόστιμο 300 ευρώ για παράνομη μετακίνηση!

Οπως καταγγέλλει, μάλιστα, αυτό που φαίνεται να τους ενόχλησε περισσότερο, σαν «ενοχοποιητικό στοιχείο» ήταν ο «Ριζοσπάστης» που είχε στην τσάντα του, αφού του έλεγαν ειρωνικά ότι «δεν χρειάζεται να πηγαίνει στο νοσοκομείο με τέτοια πράγματα» (!). Το σύνθημα μάλιστα που έγραφε η μάσκα που φορούσε ο αιμοδότης, «Και τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή», μαζί και με τα παραπάνω ήταν ικανά για να εξοργίσουν τους αστυνομικούς οι οποίοι κατά τον έλεγχό τους δεν τηρούσαν κανένα μέτρο προστασίας.

Μετά από μία ώρα που έμεινε όρθιος ο αιμοδότης στο σημείο του ελέγχου, ξαναπήγε στο νοσοκομείο, όπου ανέφερε στον διευθυντή το περιστατικό. Ο τελευταίος πήρε τηλέφωνο στην αστυνομία για να ακυρωθεί το πρόστιμο, με την αρμόδια υπηρεσία να απαντάει άλλα αντί άλλων…

Επιστολή στους υπουργούς Υγείας και Προστασίας του Πολίτη

Ο Αποστόλης Δημακόπουλος έστειλε επιστολή στους υπουργούς Υγείας και Προστασίας του Πολίτη, με την οποία καταγγέλλει τα όσα έζησε.

Αναλυτικά:

«Κύριοι υπουργοί,

Στην έκκληση των νοσοκομειακών γιατρών “Να μην αφήσουμε καμία ζωή να χαθεί εξαιτίας της έλλειψης αίματος”, ειδικά τώρα στην περίοδο της πανδημίας, ξεκίνησα χτες από το σπίτι μου για το Κρατικό Νίκαιας για να δώσω κι εγώ ένα “χεράκι βοήθειας” στους ήρωες υγειονομικούς, όπως εσείς τους αποκαλείτε.

Στους ήρωες υγειονομικούς που στο πρώτο κύμα της πανδημίας μάς καλούσατε να τους χειροκροτήσουμε από τα μπαλκόνια μας. Σε αυτούς που από το πρώτο κύμα της πανδημίας δε θέλανε το υποκριτικό σας χειροκρότημα, το μόνο που σας ζητούσανε είναι να πάρετε όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να μην είναι εκτεθειμένοι στον “πόλεμο” που λέτε ότι βρισκόμαστε. Σε αυτούς που επιστρατεύσατε ΜΑΤ, ξύλο και χημικά επειδή διεκδικούσαν “τα όπλα” για να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

Στην επιστροφή μου από το νοσοκομείο μετά την αιμοδοσία, διμοιρίες της ΔΙ.ΑΣ. και της ΔΡΑΣΗΣ σταμάτησαν το τρόλεϊ (κάποιον έψαχναν). Μας ανάγκασαν να κατέβουμε όλοι κάτω για να διαπιστώσουν αν φοράμε τις απαραίτητες μάσκες, αν έχουμε ταυτότητες και την απαραίτητη βεβαίωση μετακίνησης. Αφού τους έδειξα την ταυτότητα, το σχετικό sms και τον επίδεσμο με το σημείο της φλεβοκέντησης, τους ζήτησα να με αφήσουν να γυρίσω σπίτι μου. Σαν ταύροι σε υαλοπωλείο έπεσαν τα μάτια τους στη μάσκα, όπου αναγράφεται “ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΜΜΕΝΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΦΩΝΗ”. Αρχισαν το σωματικό έλεγχο και το ξεψάχνισμα της τσάντας, χωρίς να τηρούν κανένα μέτρο υγειονομικής προστασίας…

Και βρήκαν… “ενοχοποιητικό” στοιχείο: Τον “Ριζοσπάστη”! Στη συνέχεια άρχισαν τις ειρωνείες, λέγοντάς μου πως δεν χρειάζεται να πας στο νοσοκομείο με αυτά τα πράγματα (τον “Ριζοσπάστη”!). Κι έτσι, μετά τις διαμαρτυρίες μου το “κατηγορητήριο” είχε στηθεί: Πρόστιμο Covid 300 ευρώ!

Κύριοι υπουργοί, δεν σας παρεξηγώ, σας καταλαβαίνω κιόλας, είναι ξεκάθαρη η στάση σας. Εκαστος εφ’ ω ετάχθη “μπουκώνετε” από τη μία με ζεστό χρήμα και κάθε είδους ενισχύσεις τους επιχειρηματικούς ομίλους για να κόβετε από την ικανοποίηση των αναγκών μας. Εμάς, που τρέμουμε μη τυχόν και αρρωστήσουμε και δεν έχουμε ΜΕΘ, αφού εσείς καταντήσατε έτσι το ξεχαρβαλωμένο δημόσιο σύστημα Υγείας. Εμάς, που για να πάμε στη δουλειά μας “σαρδελοποιούμαστε” στα ΜΜΜ και το μόνο μας όπλο είναι η ατομική ευθύνη. 

Εμάς, που στέλνουμε τα παιδιά μας στα σχολεία σε 27άρια τμήματα. Εμάς, που μένουμε άνεργοι, με πετσοκομμένους μισθούς και δικαιώματα για να δίνετε παχυλές επιδοτήσεις στο μεγάλο κεφάλαιο. Σε συνέχεια όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, εντείνετε την καταστολή ενάντια στο εργατικό – λαϊκό κίνημα για να κρύψετε τις εγκληματικές σας ευθύνες στη διαχείριση της πανδημίας, για να φορτώσετε ξανά στις πλάτες μας μια ακόμα οικονομική κρίση.

Κύριοι της κυβέρνησης, σας ξεκαθαρίζουμε ότι θα μας βρίσκετε συνεχώς μπροστά σας.

Σας δηλώνουμε ότι η μάσκα μας δεν είναι φίμωτρο, η φωνή μας δε θα σιωπήσει, δε θα συμβιβαστεί».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.