Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Ποια κτίρια στην Αθήνα είναι υπό κατάληψη-Πως θα τα εκκενώσει η ΕΛΑΣ

Η βίλα Αμαλίας για την Αστυνομία ήταν μόνο η αρχή καθώς η κυβέρνηση σκοπεύει να ανακτήσει και άλλα κτίρια που βρίσκονται υπό κατάληψη , 
οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις κρατούν για δεκαετίες. Ο δήμος θέλει να κρατήσει απόσταση καθώς η πόλωση ενδέχεται να διευρυνθεί από πλευράς αναρχικών που θίγονται με τις εκκενώσεις.Το σχέδιο κρίνεται άμεσα υλοποιήσιμο και ανάμεσα στα κτίρια που τελούν υπό κατάληψη και αναμένεται να εκκενωθούν είναι τα εξής:

1. «Παπουτσάδικο»: Ομάδα αναρχικών προχώρησε σε κατάληψη το Μάρτιο του 2011 ενώ στην προσωπική τους διαδικτυακή σελίδα διατείνονται ότι δεν διεκδικούν την ιδιοκτησία του αλλά τη χρήση του χωρίς μεσάζοντες.

2. «Σινιάλο»: Στο Αιγάλεω από την Πρωτομαγιά του 2010 με πρωτοβουλία αναρχικών της περιοχής κατελήφθη ένα κομμάτι του δημοτικού χώρου και των εργατικών πολυκατοικιών, ενώ πραγματοποιούνται μέχρι μαθήματα Αραβικών.

3. «ΠΙΚΠΑ»: πρόκειται για διώροφο σπίτι τα Άνω Πετράλωνα που τελεί υπό κατάληψη από το 2009 και πραγματοποιούνται κάθε είδους εκδηλώσεις.

4. «Στρούγκα»: Στη Φιλαδέλφεια, οι αναρχικοί διατηρούν το κτίριο από το 2009, πραγματοποιώντας και επισκευές συντήρησης.

5. «Βίλα Ζωγράφου»: Από το 2011, ομάδα αντιεξουσιαστών βρίσκεται εκεί και ανάμεσα στα αλλά πραγματοποιούν και «συλλογική κουζίνα» τις Κυριακές.

6. «Πάτμου και Καραβία». Το κτίριο στα Πατήσια που χρονολογείται από το 1880 ανήκει στον ΟΣΚ ενώ το κατέχουν οι αναρχικοί από το 1989.

7. «Έπαυλη Κούβελου»: Το επιβλητικό κτίσμα του Αμαρουσίου ήταν εγκαταλελειμμένο πολύ πριν εισέλθουν οι αναρχικοί σε αυτό ενώ δέχονται συχνά επιθέσεις, φωτογραφίες από τις οποίες ανεβαίνουν στις διαδικτυακές σελίδες των ακροδεξιών.

8. «Κτήμα Πραποπούλου»: Οι καταληψίες εισήλθαν στο κτίριο το 2006και κάνουν πάρτι για επισκευές, αφού συχνά πυκνά δέχονται επιθέσεις με μολοτόφ με αποτέλεσμα σοβαρές καταστροφές.

9. «Λέλα Καραγιάννη»: Στην πλατεία Αμερικής υφίσταται η παλαιότερη κατάληψη που πραγματοποιήθηκε πριν από 25 χρόνια από ομάδα φοιτητών. Εκ τότε έχουν πραγματοποιηθεί προσπάθειες ανάκτησης από τις αρχές χωρίς επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.