Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

"Έχουμε εμβόλιο για τον κορονοϊό - Το έκανε η κόρη μου"


Το υπουργείο Υγείας της Ρωσίας, έδωσε έγκριση για το πρώτο εμβόλιο για τον κορονοϊό, το οποίο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της χώρας Βλαντιμίρ Πούτιν, "δημιουργεί ισχυρή ανοσία".

Το πρώτο εμβόλιο της Ρωσίας κατά του κορονοϊού αναπτύχθηκε από κοινού από το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια και το Υπουργείο Άμυνας. Οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου ξεκίνησαν στις 18 Ιουνίου και το σύνολο των 38 εθελοντών ανέπτυξε ανοσία.

Η Ρωσία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που καταχώρησε εμβόλιο κατά του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν. 

Όπως ανέφερε, έχει ζητήσει από τον Υπουργό Υγείας, Μιχαήλ Μουράσκο να τον κρατά ενήμερο για το εμβόλιο, ενώ σημείωσε ότι γνωρίζει πως «λειτουργεί αποτελεσματικά» και «δημιουργεί σταθερή ανοσία».

Ο Πούτιν ευχαρίστησε όσους εργάστηκαν για την ανάπτυξη του πρώτου εμβολίου κατά του κορονοϊού και το περιέγραψε ως «πολύ σημαντικό βήμα για τον κόσμο». Εξέφρασε την ελπίδα ότι οι επιστήμονες στις άλες χώρες θα προχωρήσουν επίσης και θα υπάρξουν αρκετά προϊόντα που θα χρησιμοποιηθούν στην παγκόσμια αγορά για φάρμακα και εμβόλια.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο Ρώσος Πρόεδρος, η κόρη του εμβολιάστηκε κατά του κορονοϊού. 

«Πήρε μέρος στο πείραμα. Μετά τον πρώτο εμβολιασμό, είχε θερμοκρασία σώματος 38 βαθμών, ενώ την επόμενη ημέρα έπεσε στους 37, αυτό ήταν» περιέγραψε ο Πούτιν και προσθεσε ότι μετά τη δεύτερη έγχυση, τον δεύτερο εμβολιασμό, η θερμοκρασία της αυξήθηκε και πάλι λίγο και στη συνέχεια ήταν σε κανονικά επίπεδα. «Αισθάνεται καλά και οι δείκτες (σ.σ. αντισωμάτων) είναι υψηλοί» τόνισε.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι η μαζική παραγωγή του ρωσικού εμβολίου κατά της COVID-19 θα ξεκινήσει σύντομα, κάτι που όπως σημείωσε είναι «εξαιρετικά σημαντικό».

Το εμβόλιο αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια και το Υπουργείο Άμυνας. Έχει δύο συστατικά που εγχύονται ξεχωριστά και μαζί χτίζουν μία μακρά ανοσία κατά του ιού.

Οι κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο ξεκίνησαν στις 18 Ιουνίου και περιλάμβαναν 38 εθελοντές. Όλοι οι συμμετέχοντες ανέπτυξαν ανοσία.

Πώς λειτουργεί το εμβόλιο

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Γκαμαλέγια, Αλεξάντερ Γκίντσμπουργκ, το φάρκαμο χρησιμοποιεί «ανενεργά» μόρια του κορονοϊού.

«Τα μόρια μπορούν να αναπαραχθούν μόνο εάν θεωρούνται "ζωντανά". Τα συγκεκριμένα σωματίδια δεν μπορούν να πολλαπλασιαστούν» σχολίασε ο Γκίντσμπουργκ.Επομένως, όπως είπε, δεν υπάρχει καμία ανησυχία πως το εμβόλιο θα μπορούσε να βλάψει την υγεία ενός ανθρώπου.


Σύμφωνα με τον διευθυντή του Γκαμαλέγια, τα μόρια του COVID-19 μπορούν να προκαλέσουν μέγιστη δυσφορία, καθώς όταν ένα αντιγόνο εισέρχεται στον οργανισμό μέσω του εμβολίου, o οργανισμός λαμβάνει μια ισχυρή ώθηση. Σε κάποιους ανθρώπους φυσιολογικά προκαλείται πυρετός.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.