Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

Υπεγράφη η αναστολή εκτός σχεδίου δόμησης για Μύκονο και Σαντορίνη


Σταματά για ένα έτος η έκδοση νέων οικοδομικών αδειών για τουριστικές εγκαταστάσεις σε εκτός σχεδίου περιοχές στη Μύκονο και τη Σαντορίνη. 

Η σχετική απόφαση, που είχε ανακοινωθεί προ δεκαημέρου, υπεγράφη από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Δημήτρη Οικονόμου.

Στόχος είναι να ολοκληρωθούν πρώτα τα ειδικά πολεοδομικά σχέδια που θα ανατεθούν για τα δύο νησιά και τα οποία πιθανότατα θα αφορούν το σύνολο της έκτασής τους, καθώς... δεν είναι πλέον εύκολο ούτε να καθοριστούν τα όρια των οικισμών (ώστε να απομονωθούν οι εκτός σχεδίου περιοχές), που σε πολλές περιπτώσεις αποτελούν πλέον ένα οικιστικό συνεχές.

Από την αναστολή εξαιρούνται οι περιπτώσεις για τις οποίες έχει ήδη υποβληθεί πλήρης φάκελος στην πολεοδομία ή αίτηση για έκδοση ή αναθεώρηση οικοδομικής άδειας ή είχε εκδοθεί προέγκριση άδειας.

Επίσης, εξαιρούνται οι εγκεκριμένοι οργανωμένοι υποδοχείς τουριστικών δραστηριοτήτων, όπως για παράδειγμα τα ειδικά σχέδια για την ανάπτυξη μεγάλων ιδιωτικών ακινήτων (ΕΣΧΑΣΕ). 

Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο νέος πολεοδομικός σχεδιασμός των δύο νησιών «θα θέσει ξεκάθαρους κανόνες, συμβατούς με τη φέρουσα ικανότητα των δύο νησιών». 

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.