Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Τρόμος στην Ουτρέχτη: Άνδρας άνοιξε πυρ κατά επιβατών σε τραμ - Ένας νεκρός, πολλοί τραυματίες - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, καθώς ένας ένοπλος άνδρας άνοιξε πυρ κατά επιβατών του τραμ.


Σύμφωνα με το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από τα πυρά και τουλάχιστον επτά τραυματίστηκαν.


Η αστυνομία της Ουτρέχτης ανακοίνωσε πως μια πλατεία σε σταθμό του τραμ έξω από το κέντρο της πόλης έχει αποκλειστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ επιτόπου βρίσκονται στελέχη υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης και μια μονάδα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.
Ο Πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε
Η αστυνομία ανακοίνωσε πως η επίθεση μπορεί να είχε «τρομοκρατικά κίνητρα».δήλωσε ότι «ανησυχεί βαθιά» και πως η κυβέρνηση θα συνεδριάσει εκτάκτως σχετικά με το επεισόδιο.Το ολλανδικό ραδιόφωνο μετέδωσε πως τα μέτρα ασφαλείας έχουν αυξηθεί στην έδρα της κυβέρνησης στη Χάγη.


«Πυρά στην πλατεία της 24ης Οκτωβρίου. Πολλές σφαίρες. Βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης», ανακοίνωσε η αστυνομία με μήνυμα στο Twitter. Διευκρίνισε πως πρόκειται για «πυροβολισμούς μέσα σ' ένα τραμ» και πως έχουν αναπτυχθεί ιατρικά ελικόπτερα.

Η αστυνομία δεν είχε περισσότερες λεπτομέρειες για το επεισόδιο και δεν ήταν σε θέση να γνωστοποιήσει ποια είναι η κατάσταση των τραυματιών.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Γιουστ Λανσάγκε δήλωσε ότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί συλλήψεις.

Ο τοπικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός RTV Utrecht επικαλέσθηκε αυτόπτη μάρτυρα ο οποίος είδε μια γυναίκα να κείτεται στο έδαφος. Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα, μερικοί άνδρες απομακρύνθηκαν τρέχοντας από τη σκηνή.

Η αστυνομία της Ουτρέχτης ανακοίνωσε πως η Πλατεία 24ης Οκτωβρίου, μια στάση του τραμ έξω από το κέντρο της πόλης, αποκλείστηκε ενώ επιτόπου βρίσκονται υπηρεσίες επείγουσας βοήθειας.


Πηγή ΦΩΤΟ: Twitter/@teddyeugene, @meteorologo777, @YelleTieleman
Πηγή ΒΙΝΤΕΟ: Twitter/@2delavega2000


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.