Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Eίναι μία κάποια λύση

Ο πρίγκιπας ευχαρίστησε θερμά όλους τους παρευρισκομένους
Με αφορμή τα δύο χρόνια παρουσίας του θεσμού ″Prince’s Trust International″ στην Ελλάδα, ο Πρίγκιπας Παύλος παρέθεσε προ ολίγων ημερών δεξίωση στην Αθηναϊκή Λέσχη. 


Είναι άλλωστε ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του θεσμού αυτού-όπως επισημαίνει το σχετικό ρεπορτάζ της Καθημερινής.



Το ″Prince’s Trust International″ ιδρύθηκε το 2015. Αποτελεί τον διεθνή βραχίονα του Prince’s Trust, του φιλανθρωπικού ιδρύματος του πρίγκιπα της Ουαλλίας, Καρόλου. Εχει βοηθήσει περισσότερους από 870.000 νέους από το 1976 και στηρίζει πάνω από 100 ακόμα κάθε μέρα, ενώ τρεις στους τέσσερις από όσους απευθύνονται σε αυτό τελικά βρίσκουν εργασία, αποκτούν εκπαίδευση ή κατάρτιση.


Η πρέσβειρα του Ηνωμένου Βασιλείου, Κέιτ Σμιθ, ανάμεσα στους πρίγκιπες Παύλο και Νικόλαο.


Η παρουσία του ″Prince’s Trust International″ στην Ελλάδα ξεκίνησε με δύο προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για νέους 18-30 ετών: Το πρόγραμμα «Get Into» έχει σκοπό να τους παρέχει την απαραίτητη εκπαίδευση και εργασιακή εμπειρία που χρειάζονται για την επαγγελματική τους αποκατάσταση. Το Enterprise Programme στοχεύει στην υποστήριξη νέων υποψήφιων επιχειρηματιών. Στη χώρα μας, το ″Prince’s Trust International″ έχει επιλέξει ως στρατηγικό εταίρο το Ιδρυμα Μποδοσάκη.


Ο πρόεδρος της Αθηναϊκής Λέσχης, σμήναρχος ε.α. Κυριάκος Κουκουλομάτης.

Τα μέλη της βασιλικής οικογενείας καλωσόρισε με θερμά λόγια στη Λέσχη ο πρόεδρός της, σμήναρχος ε.α. Κυριάκος Κουκουλομάτης. Από το 1875, από συστάσεως του θεσμού, επίτιμοι πρόεδροι της Λέσχης ήσαν οι βασιλείς της Ελλάδος. Αναφερόμενος στον σκοπό του ″Prince’s Trust International″, ο Πρίγκιπας Παύλος υπογράμμισε:


«Αυτό που έχω διδαχθεί έπειτα από έτη προσπάθειας να προσφέρω με όποιον τρόπο μπορώ στην πατρίδα μας είναι ότι το πιο σημαντικό είναι η ζωή διά της αξιοπρέπειας. Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε στη χώρα μας με το ″Prince’s Trust International″ αντιπροσωπεύει ακριβώς αυτό, εστιάζοντας στη μακροχρόνια ανεργία που μαστίζει τη νεολαία μας, αναγνωρίζοντας ότι οι νέοι μας είναι αυτοί που πρέπει να βοηθήσουμε περισσότερο από όλους».


Ο πρίγκιπας ευχαρίστησε θερμά όλους τους παρευρισκομένους κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στη στήριξη των Ιδρυμάτων «Αναστασίου Γ. Λεβέντη» και «Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου», που διασφάλισαν τους πόρους οι οποίοι επέτρεψαν την εκκίνηση και την αδιάλειπτη λειτουργία των προγραμμάτων. Αναφέρθηκε επίσης στην πολύτιμη συμβολή του προέδρου της Αθηναϊκής Λέσχης, Κυριάκου Κουκουλομάτη, καθώς και στην εξαιρετική συνεργασία με το Ιδρυμα «Αννα-Μαρία».


Ο Δημήτρης Βλαστός, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος Μποδοσάκη.

Ανάμεσα στους παρευρισκομένους ήταν ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος, η Βασίλισσα Αννα-Μαρία, ο πρίγκιπας Νικόλαος, ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών Αντώνιος Κουνάδης και η πρέσβειρα της Βρετανίας Κέιτ Σμιθ.


πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.