Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2019

Επίσκεψη Μέρκελ στο κράτος-έκτρωμα που φέρει την σφραγίδα της

Είναι τόσο πρσβλητικό για τους σκεπτόμενους Ελληνες αυτό το ταξίδι
Επίσκεψη στο πελατειακό κράτος-έκτρωμα που η ίδια ανέχθηκε και διατήρησε πραγματοποιεί η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ. Ερχεται στη δύση της καριέρας της να σφραγίσει με την παρουσία της στην Αθήνα ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία της Ευρωπαικής Ενωσης. Κι αυτό δεν είναι άλλο από την δήθεν έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια.

Η ανοχή της Μέρκελ στο ελληνικό πελατειακό κράτος είναι σχεδόν ύποπτη. Ειδικά από τη στιγμή που με αυτό το διεφθαρμένο πελατειακό κράτος είχαν και έχουν διαχρονικό νταλαβέρι οι γερμανικές πολυεθνικές. Προφανώς αυτό το κράτος ενδείκνυται για τις γερμανικές μπίζνες στην Ελλάδα. Αυτό το κράτος όμως δεν έχει ουδεμία προοπτική-για την ακρίβεια δεν δίνει καμμία προοπτική εξέλιξης στους νέους Ελληνες παρά μόνο την απόδραση από το κράτος φέουδο με τους Ελληνες ολιγάρχες σε ρόλο αχυρανθρώπων νταλαβεριτζήδων.
Η Μέρκελ έρχεται να σφραγίσει το τέρας που συνδημιούργησε παρέα με τους Ελληνες πρωθυπουργούς όλα αυτά τα χρόνια.
Το κράτος του 1,5 εκατ. δημοσίων υπαλλήλων, των κρατικοδίαιτων τρομοκρατών, της σαπισμένης και ελεγχόμενης-από το παρακράτος-δικαιοσύνης, το κράτος των πεπετζίδικων πανεπιστημίων (με ελάχιστες εξαιρέσεις), το κράτος των 200 δις ευρώ κόκκινων δανείων στις τράπεζες, το κράτος που χρωστάει άλλα τόσα στους ιδιώτες και οι ιδιώτες μεταξύ μας άλλα τόσα και πάει λέγοντας.

Αυτό το βαθιά σαπισμένο κράτος έρχεται να επισκεφθεί η Μέρκελ. Είναι τόσο πρσβλητικό για τους σκεπτόμενους Ελληνες αυτό το ταξίδι. Κι άλλο τόσο πρσβλητική είναι η σιωπή κάποιων πρώην πρωθυπουργών γι΄αυτή την επίσκεψη. Η σιωπή τους για την ανοχή της Μέρκελ στο πελατειακό κράτος-ιδιαίτερα αυτό του ΣΥΡΙΖΑ-μια σιωπή που αποδεικνύει ότι κάποιοι τους “κρατάνε”.

Μια από τις εκδοχές του κράτους δίνει η συνεργάτης μας Gillian Rothschild στη συνέχεια>

300 κατασχέσεις την ημέρα ήταν η επίδοση της εφορίας τον μήνα Νοέμβριο ενώ πάνω από 670 χιλιάδες φορολογούμενοι βρίσκονται ένα βήμα από την κατάσχεση.

Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ δείχνουν ότι τον Νοέμβριο έγιναν 7.087 κατασχέσεις ενώ στους «μελλοθανάτους» προστέθηκαν ακόμη 46.186 οφειλέτες για χρέη άνω των 500 ευρώ προς την εφορία.

Οι οφειλέτες με ληξιπρόθεσμα χρέη έχουν φθάσει τα 4.200.472 ΑΦΜ που χρωστούσαν συνολικά 103,718 δισ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται τα 82 δισ. ευρώ των προσαυξήσεων και οι περισσότεροι χρωστούν μικροποσά.

Αντιθέτως οι οφειλέτες με χρέη άνω των 500 ευρώ που είναι το πλαφόν για τις κατασχέσεις ανήλθαν σε 1.836.926 και αυξήθηκαν μέσα σε έναν μήνα, τον Νοέμβριο κατά 46.186 άτομα.

Μέχρι τώρα έχουν γίνει κατασχέσεις σε 1.162.736 οφειλέτες. Και μπορεί τον Νοέμβριο να έγιναν 7.087 κατασχέσεις αλλά τον Νοέμβριο του 2017 έγιναν σε 14.781 οφειλέτες χωρίς όμως σημαντικά αποτελέσματα αφού έβρισκαν τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν ήδη αδειάσει από τους κατόχους τους ή από προηγούμενη κατάσχεση.

Τον Νοέμβριο έμειναν απλήρωτες οφειλές από φόρους στο εισόδημα (180,2 εκατ. ευρώ), από φόρους στην περιουσία (169,8 εκατ. ευρώ), από πληρωμές Φ.Π.Α. (282,8 εκατ. ευρώ) και πρόστιμα για παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (ΚΦΑΣ) κατά 47,2 εκατ. ευρώ.

Στoυς περισσότερους δείκτες οφειλών αντί να επέρχεται βελτίωση, επέρχεται επιδείνωση και συγκεκριμένα, ο αριθμός των φορολογούμενων, φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, οι οποίες είχαν στο τέλος Νοεμβρίου ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση ανήλθε στους 4.200.472. Πρόκειται για τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό από τον Σεπτέμβριο που ήταν 4.312.395 . Μάλιστα, η μείωση του αριθμού των οφειλετών σε σχέση με τον Σεπτέμβριο οφείλεται κατά κύριο λόγο στο γεγονός ότι πολλοί οφειλέτες ενέταξαν τις οφειλές τους στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων. Σε κάθε περίπτωση ο αριθμός των 4,2 εκατ. οφειλετών είναι τεράστιος.

Παράλληλα, ο αριθμός των οφειλετών στους οποίους η φορολογική διοίκηση έχει το δικαίωμα να επιβάλλει μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, όπως είναι οι κατασχέσεις πραγματοποίησε ρεκόρ όλων των εποχών τον Νοέμβριο και ανήλθε στους 1.836.926 που είναι ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν οι φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 500 ευρώ και οι οποίοι έχουν οφειλές που δεν έχουν χαρακτηριστεί ως ανεπίδεκτες είσπραξης.

Και ο αριθμός των φορολογούμενων εναντίον των οποίων έχουν ήδη επιβληθεί μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, όπως είναι οι κατασχέσεις, ο οποίος ανήλθε τον Νοέμβριο στους 1.162.737 είναι ο υψηλότερος αριθμός που έχει καταγραφεί ενώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα είναι αυξημένος κατά 7.087 οφειλέτες.

Τα βασικά μέτρα αναγκαστικής είσπραξης που λαμβάνει η φορολογική διοίκηση εναντίον των οφειλέτων είναι η κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών, η κατάσχεση ακινήτων καθώς και η κατάσχεση εισοδημάτων στα χέρια τρίτων, όπως είναι τα ενοίκια και οι απαιτήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.