Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Σάλος στο διαδίκτυο από την εικόνα που δήθεν μαρτυρά πόσο αγχωμένοι είμαστε

Πολλοί χρήστες έσπευσαν να κάνουν το πείραμα στο διαδίκτυο– 
Ουκρανός γραφίστας ισχυρίζεται ότι η οπτική ψευδαίσθηση δεν είναι δημιούργημα Ιάπωνα επιστήμονα, αλλά δική του και δεν μετρά το άγχος


Τι βλέπετε σε αυτή την εικόνα; Ανοιγοκλείνει ο κύκλος ή μένει σταθερός; Με το απλό αυτό πείραμα διάρκειας λίγων δευτερολέπτων, καταλαβαίνουμε πόσο αγχωμένοι είμαστε. Ή μήπως όχι; 

Αυτή η οπτική ψευδαίσθηση που αρχικά είχε την ...υπογραφή ενός Ιάπωνα νευροεπιστήμονα, κάνει θραύση στο Διαδίκτυο. Πολλοί χρήστες έσπευσαν να κάνουν το πείραμα.

«Το επίπεδο του στρες που μας διακατέχει φαίνεται σε λίγα δευτερόλεπτα. Εάν η εικόνα μας φαίνεται σταθερή, τότε είμαστε ήρεμοι. Εάν κινείται ελαφρώς, τότε έχουμε άγχος κι αν κουνιέται πέρα - δώθε , τότε είμαστε πολύ αγχωμένοι», υποστήριζε ο Ιάπωνας Γιαμαμότο Χασίμα.

«Κινείται σαν τρελή λες και βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα κατηγορίας 5!», γράφει ένας χρήστης . 

Άλλος χρήστης υποστηρίζει:«Προφανώς είμαι πολύ αγχωμένος. Αμέσως μόλις την κοίταξα, άρχισε να κινείται σαν καρουσέλ» .

Το απλό αυτό τεστ για την μέτρηση του άγχους φέρεται να είναι έργο του Ιάπωνα νευροεπιστήμονα Γιαμαμότο Χασίμα. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ιστότοπο «Snopes», η εικόνα είναι στην πραγματικότητα δημιούργημα του 50χρονου γραφίστα από την Ουκρανία Γιούρι Περεπάντια.

Στο Instagram, o Ουκρανός σχεδιαστής επισημαίνει ότι η εικόνα αυτή δεν έχει καμία σχέση με την μέτρηση του άγχους όπως επίσης δεν υπάρχει πρόσωπο με το όνομα Γιαμαμότο Χασίμα.




«Σχεδίασα τη εικόνα στο Adobe Illustrator τον Σεπτέμβριο του 2016. Ο Ιάπωνας νευροεπιστήμονας Γιαμαμότο Χασίμα δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα. Επιπλέον, ο Γιαμαμότο Χασίμα δεν υπάρχει καν»!, γράφει ο Περεπάντια.

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.