Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Κωνσταντίνος Κατσίφας: Η Βόρεια Ήπειρος τον αποχαιρέτησε - Πάνδημη θλίψη

Στη γη των Βουλιαράτων αναπαύεται ο 35χρονος ομογενής
Χιλιάδες έδωσαν το παρών στην κηδεία του - Συγκλονίζουν ο θρήνος και η αξιοπρέπεια των γονιών του - To συγκλονιστικό μοιρολόι: «Σήκω Κωστάκη γιε μου...» - Συμβολικός αποκλεισμός του δρόμου Αργυροκάστρου - Κακαβιάς


Τον Κωνσταντίνο Κατσίφα αποχαιρέτησε ο ελληνισμός της Βόρειας Ηπείρου. Δώδεκα μέρες μετά τη δολοφονία του που έγινε ανήμερα της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου ο 35χρονος ομογενής αναπαύτηκε στη γη των Βουλιαράτων: Στο χωριό που γεννήθηκε, ανδρώθηκε, έφυγε και επέστρεψε για να ποτίσει τελικά με το αίμα του. 



Χιλιάδες άνθρωποι συνέρρευσαν από όλα τα χωριά της Βόρειας Ηπείρου και από πολλές περιοχές της Ελλάδας για το ύστατο χαίρε στον Κωνσταντίνο Κατσίφα. Βρέθηκαν εκεί, κρατώντας ελληνικές σημαίες, συμμετέχοντας στον θρήνο και το πένθος της οικογένειας. Αλλοτε κλαίγοντας γοερά, κι άλλοτε ψάλλοντας τον Εθνικό Υμνο και τραγουδώντας μοιρολόγια -ακολουθώντας τη φωνή του Ηπειρώτη τραγουδιστή Σάββα Σιάτρα  περπάτησαν στη νεκρική πομπή στο νεκροταφείο των Βουλιαράτων. 


Η τεράστια σημαία που είχε φτιάξει ο 35χρονος ομογενής για τα συλλαλητήρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης για τη Μακεδονία είχε απλωθεί πάνω από τον τάφο του.

Κορυφαίοι της τραγωδίας η μάνα και ο πατέρας του. Στα όρια της κατάρρευσης και οι δύο από τα όσα ζουν τις τελευταίες δώδεκα ημέρες - από το θάνατο του παιδιού τους και τον εμπαιγμό που ακολούθησε μέχρι να παραλάβουν τη σορό του- αλλά με αξιοθαύμαστη αξιοπρέπεια στάθηκαν μπροστά από τα άλλα τους παιδιά και θρήνησαν στον τάφο του Κωνσταντίνου, που άφησε πίσω του ένα κοριτσάκι. 
Μετά την κηδεία εκατοντάδες ομογενείς απέκλεισαν συμβολικά, επί περίπου είκοσι λεπτά, το δρόμο Αργυροκάστρου - Κακαβιάς.






Ο Σάββας Σιάτρας με το συγκλονιστικό μοιρολόι «Σήκω Κωστάκη γιε μου....»











πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.