Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Έκθεση- σοκ του Συμβουλίου της Ευρώπης: Η λιτότητα "ρήμαξε" τους Έλληνες - Κατά 40% αυξήθηκαν οι αυτοκτονίες


Στην διαπίστωση ότι οι Έλληνες συνεχίζουν να υποφέρουν από τις επιπτώσεις των διεθνών προγραμμάτων διάσωσης
και των επιβληθεισών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην οικονομία της χώρας κατέληξε η Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η Ντούσαν Μιγιάτοβιτς συνέταξε μια 30σέλιδη έκθεση για το Μεταναστευτικό και για την ελληνική κοινωνία. "Είναι πολύ δύσκολο να πει κανείς ότι τώρα όλα είναι καλά" και συνεχίζει: 

"Οι πολιτικές λιτότητας, οι οποίες εφαρμόστηκαν επί σειρά ετών βάσει ευρωπαϊκών "συνταγών" συνεχίζουν να ρημάζουν τον ελληνικό πληθυσμό που μαστίζεται από φτώχεια και αγωνίζεται να διασφαλίσει πρόσβαση σε βασικές παροχές υγείας και εκπαίδευσης" σημειώνει η Επίτροπος.

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση οι τομείς των υπηρεσιών φροντίδας για μητέρες και παιδιά από το 2009 έως το 2012 υπέστησαν περικοπές 73%, ενώ το χρονικό διάστημα μεταξύ 2010 και 2015 αυξήθηκαν οι αυτοκτονίες κατά 40%. 

Οι κακές υγειονομικές συνθήκες που επικρατούσαν στα νοσοκομεία λόγω της έλλειψης προϊόντων καθαρισμού κατέληξαν στον θάνατο περίπου 3.000 ασθενών από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις.

Η Επίτροπος υπογραμμίζει ακόμη ότι το ένα τρίτο του πληθυσμού της Ελλάδας ζει σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, ο δε αριθμός των αστέγων τριπλασιάστηκε.

Πηγή πληροφοριών: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.