Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Σκληρά αντίποινα από Ρωσία σε Ελλάδα: Με απελάσεις απαντά στις «μη φιλικές ενέργειες της Αθήνας»

Ο Έλληνας Πρέσβης στη Μόσχα, Αντρέας Φρυγανάς, εκλήθη στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις «μη φιλικές ενέργειες της Αθήνας» κατά τη διάρκεια των προηγούμενων εβδομάδων, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik.


Σύμφωνα με το sputniknews.gr, υπόμνημα με τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης υπέβαλε στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ο Έλληνας πρέσβης στη Μόσχα, μετά τις «μη φιλικές ενέργειες της Αθήνας» και την πρόσφατη απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο, ο κ. Φρυγανάς παρουσίασε τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, υποβάλλοντας υπόμνημα.

Σημειώνεται ότι η υπόθεση αφορά την πρόσφατη απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στην απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών, αλλά και να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα ακόμη δύο Ρώσων αξιωματούχων.

Το περιστατικό είχε οδηγήσει στην ψύχρανση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, η οποία κορυφώθηκε με την αναβολή της επίσκεψης του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών στην ελληνική πρωτεύουσα.

Η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ:
«Στις 6 Αυγούστου, ο πρέσβης της Ελλάδας στη Ρωσία Ανδρέας Φρυγάνας εκλήθη στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών όπου ενημερώθηκε για τα αντίποινα της ρωσικής πλευράς ως απάντηση στις μη φιλικές ενέργειες της Αθήνας προς Ρώσους διπλωμάτες και πολίτες τον Ιούλιο».
Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας hellasjournal, το ρωσικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε στον Ελληνα πρέσβη την απόφαση να απελαθεί ο εμπορικός ακόλουθος της Ελλάδας και ο υπεύθυνος επικοινωνιών, ενώ απαγορεύθηκε η είσοδος στον Γιώργο Σακελλαρίου, διευθυντή διπλωματικού γραφείου του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά.

 Πηγή: REUTERS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.