Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Bloomberg: Πρόστιμο-μαμούθ 4,3 δισ. ευρώ επέβαλε η Κομισιόν στην Google

Αντιμέτωπη με πρόστιμο-ρεκόρ ύψους 4,3 δισ. ευρώ βρίσκεται η Google από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή!

Στην επιβολή προστίμου "μαμούθ", στη Google ύψους 4,3 δισ. ευρώ προχώρησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εκτιμώντας πως η μητρική της εταιρεία, Alphabet, εκμεταλλεύθηκε την κυριαρχία των Android κινητών τηλεφώνων εις βάρος των βασικών ανταγωνιστών της.

Σύμφωνα το Bloomberg, το πρόστιμο βάζει τέλος στην ευρωπαϊκή έρευνα στα συμβόλαια του τεχνολογικού γίγαντα με εταιρείες που κατασκευάζουν smartphones και δίκτυα τηλεπικοινωνιών. 

Το ύψος του ξεπερνάει αυτό των 2,4 δισ. ευρώ που επιβλήθηκε στον τεχνολογικό κολοσσό πέρυσι, για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην αγορά αναζήτησης στο διαδίκτυο.

Η απόφαση της Κομισιόν αύξησε το συνολικό ποσό των προστίμων που έχουν επιβληθεί στην Google στα 6,7 δισ. ευρώ, μετά και από την ποινή του περασμένου έτους σχετικά με τις υπηρεσίες αναζήτησης. 

Ακόμη, ενδεχομένως να υπάρξουν και στο άμεσο μέλλον νέα πρόστιμα που θα προκύψουν από έρευνες σε διαδικτυακές συμβάσεις διαφήμισης.

Η Google έχει δημιουργήσει μια τεράστια επιχείρηση διαφημίσεων banner και βίντεο, κυρίως χάρη στην επικράτησή της στις συσκευές Android. 

Η Google θα αντιπροσωπεύει το ένα τρίτο όλων των παγκόσμιων διαφημίσεων για κινητά το 2018, σύμφωνα με την ερευνητική εταιρεία eMarketer, αποφέροντας στην εταιρεία περίπου 40 δισ. δολάρια σε πωλήσεις εκτός ΗΠΑ. 

H επίτροπος Ανταγωνισμού Μάργκαρετ Βερστάγκερ η οποία είχε χθες τηλεδιάσκεψη με τον CEO της Google Σαντάρ Πιχάι, θα παραχωρήσει σήμερα συνέντευξη Τύπου για το θέμα στις 2 μετά το μεσημέρι, όπου και αναμένεται να ανακοινώσει λεπτομέρειες για το πρόστιμο, μολονότι επισήμως η Κομισιόν δεν ανέφερε το όνομα της εταιρείας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.