Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

«Παγωμένοι» οι Παξοί από τον θάνατο του 15χρονου τουρίστα


Σοκαρισμένοι είναι οι Παξοί από την οικογενειακή τραγωδία που εκτυλίχτηκε το απόγευμα του Σαββάτου στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ του Γαίου και του Μογοννησίου,
όταν ένας 15χρονος που επέβαινε σε νοικιασμένο ταχύπλοο, μαζί με άλλα μέλη της οικογένειας του, γλίστρησε, έπεσε στη θάλασσα και βρήκε φρικτό θάνατο από την προπέλα του σκάφους, που τον τραυμάτισε θανάσιμα.

Το άτυχο παιδί μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας των Παξών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η οικογένεια - Άγγλοι οι οποίοι διαμένουν στην Αμερική - βρισκόταν στους Παξούς για διακοπές και όταν μαθεύτηκε η τραγική είδηση του θανάτου του 15χρονου «πάγωσε» η τοπική κοινωνία.

Ο Δήμαρχος του νησιού, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλώντας στο Corfutvnews, αναφέρθηκε στο γεγονός, λέγοντας: 
«Το παιδί μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του, ο οποίος ήταν ακαριαίος και οι γιατροί δεν μπορούσαν να του προσφέρουν καμία υπηρεσία», είπε ο δήμαρχος και τόνισε, μεταξύ άλλων: «Μεταφέρουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου παιδιού και ως Δήμος, όπου μπορούμε ή όπου μας ζητηθεί, είναι αυτονόητο, ότι θα προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας». Κατέληξε, λέγοντας: «Το σκάφος είχε ενοικιασθεί από τον πατέρα του παιδιού, οποίος είχε δίπλωμα για ταχύπλοο σκάφος».
Ανακοίνωση από το Λιμενικό Σώμα 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Παξών από το οικείο Αστυνομικό Τμήμα, απογευματινές ώρες χθες, για περιστατικό τραυματισμού ενός ατόμου από προπέλα σκάφους στον παλαιό λιμένα Γάιου Παξών.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου ήδη παρευρισκόταν ιατρός του Κέντρου Υγείας Παξών, ο οποίος διαπίστωσε το θάνατο του ανωτέρω αλλοδαπού ηλικίας 15 ετών.

Συγκεκριμένα, ο 15χρονος, επέβαινε στο ενοικιαζόμενο Τ/Χ ''ΥΔΡΟΧΟΟΣ'' Τ.Σ. 4150 με Κυβερνήτη τον 54χρονο πατέρα του, καθώς ακόμα και με δύο ανήλικους αλλοδαπούς, ηλικίας 17 και 15 ετών. 

Κατά τη διάρκεια του πλου στη θαλάσσια περιοχή περίπου μισό ναυτικό μίλι έξω από τον παλαιό λιμένα Γάιου Παξών, και με κατεύθυνση νότια της ν. Παξών, ο 15χρονος έπεσε στη θάλασσα, με αποτέλεσμα το τραυματισμό του από την προπέλα του ίδιου σκάφους.

Με μέριμνα του πατέρα του, ο 15χρονος μεταφέρθηκε στον παλαιό λιμένα Γάιου Παξών, ενώ από το Λιμενικό Σταθμό Παξών που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 54χρονος, ο οποίος αφού απολογήθηκε αφέθηκε ελεύθερος.

Η σορός μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Κέρκυρας για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.