Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

Ζω με 1.200 ευρώ σύνταξη, έχω απλήρωτα νοίκια...

Το νέο «δράμα» του Άκη:Ναι καλά διαβάσατε του Άκη 

Μακρινή ανάμνηση ο πολυτελής βίος - Πώς περιγράφει ο ίδιος ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και άλλοτε κραταιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ τη σημερινή του οικονομική κατάσταση, σύμφωνα με όσα αναφέρει στο υπόμνημα που κατέθεσε στην ανακρίτρια, προκειμένου να αντικρούσει το νέο «κατηγορώ» της Δικαιοσύνης για ξέπλυμα μαύρου χρήματος
Μακρινή ανάμνηση φαίνεται να αποτελεί για τον Άκη Τσοχατζόπουλο ο πολυτελής βίος που διήγαγε ο ίδιος και η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη πριν τον Απρίλιο του 2012, οπότε οι εισαγγελικές αρχές που είχαν αρχίσει να ξετυλίγουν την υπόθεση με τις «χρυσές μίζες» από τα εξοπλιστικά, αποφάσισαν να εκδώσουν ένταλμα για τη σύλληψή του και να του φορέσουν χειροπέδες! 

Ο λαμπερός γάμος του ζεύγους Τσοχατζόπουλου το 2004 με «φόντο» το βροχερό Παρίσι, το «φορτωμένο» νεοκλασσικό στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου με τους καναπέδες των 20.000 ευρώ και οι διακοπές στα ακριβά θέρετρα της Ευρώπης με κόστος διανυκτέρευσης τουλάχιστον 1500 ευρώ, μάλλον είναι αναμνήσεις μια άλλης ξεχασμένης ζωής για τον πρώην υπουργό που μόλις βγήκε από τον Κορυδαλλό, χρειάστηκε και πάλι να βρεθεί σε ανακριτικό γραφείο, προκειμένου να απολογηθεί για ένα ακόμη «δώρο» που φέρεται να έλαβε κάτω από το τραπέζι!

Την εικόνα αυτή, άλλωστε, για την σημερινή του οικονομική κατάσταση, δίνει ο ίδιος ο Άκης Τσοχατζόπουλος, άλλοτε κραταιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και παρ' ολίγον πρωθυπουργός της χώρας, με τα όσα αναφέρει στο υπόμνημα που κατέθεσε στην ανακρίτρια προκειμένου να αντικρούσει το νέο «κατηγορώ» της Δικαιοσύνης και πάλι για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. 

Ο πρώην υπουργός πέρασε την πόρτα του ανακριτικού γραφείου την περασμένη εβδομάδα και απολογήθηκε για το περιβόητο ασφαλιστήριο συμβόλαιο ύψους 773.989,20 ελβετικών φράγκων (665,022.38 ευρώ). Χρήματα που σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη, αποτελούν μέρος των εκατομμυρίων ευρώ που έλαβε για να προχωρήσουν οι συμβάσεις των υποβρυχίων και των TOR – M1 και στη συνέχεια τα «επένδυσε» σε ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής στην Ελβετία προκειμένου να τους προσδώσει νομιμοφάνεια. 

«Βρίσκομαι σε άσχημη οικονομική κατάσταση εγώ και η οικογένειά μου, δεδομένου ότι εισπράττω μόνο τη σύνταξη του πολιτικού μηχανικού που ανέρχεται περίπου σε 1200 ευρώ» αναφέρει ο 79χρονος πρώην υπουργός, ο οποίος σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν προκύψει μέχρι τώρα από τις δίκες και τις έρευνες που προηγήθηκαν, ενώ κατείχε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είχε ενθυλακώσει μαύρο χρήμα ύψους 66,8 εκατ. ευρώ για δυο μόνο εξοπλιστικά προγράμματα.

Στο υπόμνημά του στην ανακρίτρια το πρώην ισχυρό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, αναφέρεται, όμως, και στο «κόψιμο» της σύνταξης που θα έπρεπε να λαμβάνει ως βουλευτής – το 70% αυτής λαμβάνει ωστόσο ο ανήλικος γιος του – σε οφειλές του προς το ελληνικό Δημόσιο ύψους 674.086 ευρώ αλλά και σε έξωσή του από το άλλοτε «στρατηγείο» του, το πολιτικό του γραφείου επί της οδού Κόμνα Τράκα στην Κυψέλη, λόγω χρεών του προς την εκμισθώτρια! 

Σε 17 σελίδες του υπομνήματός του, ο πρώην υπουργός και οι συνήγοροι του ξεδιπλώνουν τα νομικά αλλά και ουσιαστικά τους επιχειρήματα, στην νέα αυτή υπόθεση νομιμοποίησης μαύρου πολιτικού χρήματος, την οποία ερευνά η Δικαιοσύνη με επίσης κατηγορούμενους τη σύζυγο και τον εξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βασιλική Σταμάτη και Παύλο – Νικόλαο Ζήγρα. Μετά την απολογία του για την υπόθεση αυτή, ο 79χρονος πρώην υπουργός αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου και χρηματική εγγύηση) και πλέον αναμένεται η απολογία της συζύγου του, την ερχόμενη εβδομάδα. 

Το στοιχείο εκείνο όμως που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην υπόθεση και έχει υποστηριχθεί κατά κόρον από την πλευρά του Νίκου Ζήγρα είναι πως ο πρώην υπουργός, όπως προκύπτει από έγγραφα της ελληνικής Δικαιοσύνης, είχε ταξιδέψει με διαβατήριο του εξαδέλφου του στην Ελβετία, το οποίο σημειωτέον είχε κλαπεί, για να πραγματοποιήσει τραπεζικές συναλλαγές στο όνομά του! 

Αντικρούοντας τον ισχυρισμό αυτό του εξαδέλφου ο Άκης Τσοχατζόπουλος υποστηρίζει τώρα πως ο εξάδελφός του «καρπώθηκε» τεράστια ποσά από το εν λόγω συμβόλαιο και μέσω αυτού δικαιούται ετήσιας σύνταξης ύψους 33147,60 ελβετικών φράγκων, αφού όπως επισημαίνει είχε καταρτίσει το επίμαχο ασφαλιστήριο στο όνομά του: «Αν λοιπόν ο Παύλος Νικόλαος Ζήγρας δεν είναι αυτός που υπέγραψε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο αλλά κάποιο άλλο πρόσωπο το οποίο χρησιμοποίησε τα στοιχεία της ταυτότητας του, γιατί δέχεται να εισπράξει τα προαναφερόμενα ποσά αφενός μεν από τις εκκρεμείς συντάξεις και αφετέρου από την εκκαθάριση του υπολοίπου τους ασφαλιστηρίου συμβολαίου ζωής; » διερωτάται ο πρώην υπουργός για να τείνει στη συνέχεια χείρα βοηθείας στη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη, αναφέροντας ότι εκείνη δεν γνώριζε τίποτα για όλα αυτά. 

«Ήμουν απασχολημένος με τα εθνικά ζητήματα»! 

Ανατρέχοντας στα χρόνια της θητείας του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας – την περίοδο της παντοδυναμίας του - ο Άκης Τσοχατζόπουλος αναφέρει στην ανακρίτρια πως επί μια πενταετία, λόγω των Ιμίων, ήταν ολοκληρωτικά αφοσιωμένος στα εθνικά ζητήματα της χώρας. Ως εκ τούτου, όπως επισημαίνει, την κατάρτιση του επίμαχου συμβολαίου την ανέθεσε στον εξάδελφό του χωρίς μετά να γνωρίζει τι έγινε. 

Αναφέρει στο υπόμνημά του: «Από το έτος 1996 και με αφορμή τα Ίμια ο πρωθυπουργός μου ανέθεσε το υπουργείο Εθνικής Αμύνης για να υπερβούμε τις ανεπάρκειες και τις αδυναμίες όσον αφορά την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας για να προχωρήσουμε σε ανανέωση και ανασυγκρότηση των Ενόπλων Δυνάμεων σε σχέση με τα θέματα ασφαλείας και άμυνας της Ελλάδος. Εκείνη την εποχή και για μια πενταετία ήμουν συνεχώς απασχολημένος με τα εθνικά ζητήματα. 

Επειδή λοιπόν ενδιαφερόμουν να καταρτίσω ένα συμβόλαιο ζωής υπέρ της τότε συντρόφου μου και σήμερα γυναίκας μου Βασιλικής Σταμάτη, ανέθεσα στον εξάδελφό μου Παύλο – Νικόλαο Ζήγρα να υλοποιήσει την απόφασή μου αυτή και για το λόγο αυτό έθεσε στη διάθεσή του το ποσό των 180.000 ευρώ που αντιστοιχούσε στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο που είχα στη Γερμανία όπου εργαζόμουν. 

Μετά από αυτά ο Νικόλαος Ζήγρας με ενημέρωσε ότι πράγματι έφερε σε πέρας την εντολή που του είχα δώσει αναφέροντάς μου ότι το οργάνωσε και ότι σύντομα θα αρχίσει να υλοποιείται. Και μάλιστα μου είπε ότι κατέβαλε το ποσό των 500.000 ευρώ χωρίς να μου δώσει εξηγήσεις για το που βρήκε το υπόλοιπο. 

Τελικά, όπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων ο Ζήγρας είχε καταρτίσει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο στο όνομά του και ελάμβανε αυτός τις μηνιαίες συντάξεις, μέχρι και το έτος 2006, γεγονός που δεν γνώριζα γιατί είχα αναθέσει την υλοποίησή του σε αυτόν χωρίς να γνωρίζω τι έγινε». 

«Εγώ ήμουν στη φυλακή»

Προς αντίκρουση δε της κατηγορίας που τον θέλει να έχει συναποφασίσει και να έχει συνεκτελέσει τις πράξεις που αναφέρονται στο εις βάρος του κατηγορητήριο από κοινού με τον Ν. Ζήγρα, ο πρώην υπουργός επικαλείται τόσο την προφυλάκισή του όσο και την καταδίκη του σε 19ετή κάθειρξη για το σκάνδαλο των «χρυσών μιζών». Υπογραμμίζει στο υπόμνημά του: «Με βάση το κατηγορητήριο, φέρομαι ότι κατείχα τα χρήματα αυτά μέχρι το τέλος του 2016 οπότε και λύθηκε η σύμβαση ασφάλισης. Πλην όμως το γεγονός αυτό δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια διότι: Όπως αποδεικνύεται από το αποφυλακιστηριό μου, εγώ από την 1.4.2012 έως και την 7.5.2017 ήμουν προφυλακισμένος και στη συνέχεια φυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού, επομένως είναι αδύνατον να συναποφάσισα και να συνεκτέλεσα με τον Ζήγρα όλες τις ενέργειες που αναφέρονται στο κατηγορητήριο». 

Στη συνέχεια στρέφει ευθέως τα βέλη του στον εξάδελφό του υποστηρίζοντας πως εκείνος έβαλε την υπογραφή του στο επίμαχο συμβόλαιο και πως έχει να λαμβάνει ακόμη από αυτό! Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Εκτός από τα προηγούμενα το γεγονός ότι ο ίδιος ο Ζήγρας υπέγραψε το ίδιο το ασφαλιστήριο συμβόλαιο αποδεικνύεται και από την με ημερομηνία 25.5.2016 συμφωνία μεταξύ του Νικόλαου – Παύλου Ζήγρα και της ασφαλιστικής εταιρείας με την επωνυμία Zurich εταιρεία ασφαλίσεων ζωής ΑΕ. Σχετικά με το υπ. αριθμόν 7293138 ασφαλιστήριο συμβόλαιο και μάλιστα με τον πρώτο όρο της συμφωνίας συμφωνήθηκε ότι η Zurich εταιρεία ασφαλίσεων ζωής θα προετοιμαστεί χωρίς δυσμενή μεταχείριση και αναγνώριση νομικής υποχρέωσης να πληρώσει (κατόπιν άρσης του ανενεργού καθεστώτος του ασφαλιστηρίου συμβολαίου μέσω της εισαγγελίας) στο Νικόλαο – Παύλο Ζήγρα 359.060,40 ελβετικά φράγκα. Αυτό το ποσό προκύπτει από τις εκκρεμείς συντάξεις για τα έτη 2012 – 2015 που φτάνουν το ποσό των 120.170 ελβετικών φράγκων καθώς και την αξία εκκαθάρισης του υπολοίπου του ασφαλιστηρίου συμβολαίου ζωής των 238.349 ελβετικών φράγκων το οποίο θα κατατεθεί σε λογαριασμό δικαιούχος του οποίου είναι ο Παύλος – Νικόλαος Ζήγρας». 

«Η Βίκυ δεν γνώριζε, είμαι σε άσχημη οικονομική κατάσταση» 

Σε ό,τι αφορά τη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη, η οποία το Νοέμβριο του 2017 του είχε ζητήσει διαζύγιο αλλά πριν από δυο εβδομάδες δήλωνε ...απογειωμένη με την αποφυλάκιση του συμβίου της, ο Άκης Τσοχατζόπουλος όπως έχει κάνει άλλωστε καθ΄ όλη τη διάρκεια των πολύμηνων δικών, αναφέρει στην ανακρίτρια πως εκείνη δεν είχε ιδέα για όλα αυτά. 

«Θέλω εδώ να τονίσω ότι η σύζυγός μου δεν γνώριζε ότι ούτε είχε εμπλακεί σε οποιαδήποτε διαδικασία ή συνομιλία ούτε με εμένα, ούτε και με τον κ. Ζήγρα αλλά ούτε και με τους εκπροσώπους της ασφαλιστικής αυτής εταιρείας, με τους οποίους υπογράφτηκε το ασφαλιστήριο αυτό συμβόλαιο και γενικότερα δεν είχε καμία σχέση με την όλη διαδικασία για την κατάρτιση του συμβολαίου» υποστηρίζει χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός λειαίνοντας προφανώς το έδαφος εν όψει της της απολογίας της Βίκυς Σταμάτη την ερχόμενη εβδομάδα στην ανακρίτρια. 

Σε ό,τι αφορά στην σημερινή οικονομική του κατάσταση, ο Άκης Τσοχατζόπουλος περιγράφει στο υπόμνημά του: Θέλω να σημειώσω ότι εξαιτίας της καταδίκης μου το Ελληνικό Δημόσιο έπαψε να μου καταβάλει την μηνιαία σύνταξη του βουλευτή, όπως αποδεικνύεται από το προσκομιζόμενο έγγραφο από την οποία σύνταξη λαμβάνει το ανήλικο παιδί μου το 70%.

Επίσης και με την τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση έχουν δημευθεί τα ακίνητά μου και όπως αποδεικνύεται από την προσκομιζόμενη απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών (...) κηρύχθηκα ένοχος και καταδικάστηκα σε ποινή φυλάκισης τριών ετών για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 674.086,44 ευρώ, με αποτέλεσμα να βρίσκομαι σε άσχημη οικονομική κατάσταση εγώ και η οικογένειά μου, δεδομένου ότι εισπράττω μόνο τη σύνταξη του πολιτικού μηχανικού που ανέρχεται περίπου σε 1200 ευρώ. 

Επιπλέον, δε, και όπως αποδεικνύεται από την προσκομιζόμενη έκθεση βίαιας αποβολής και εγκαταστάσεως της αρμόδιας δικαστικής επιμελήτριας του Εφετείου Αθηνών, η εκμισθώτρια με απέβαλε από το μίσθιο στην οδό Τράκα 3 επειδή όφειλα τα μηναία μισθώματα τα οποία μαζί με τους τόκους υπερημερίας ανέρχονταν στο ποσό των 8.853,26 ευρώ». 

Ακόμη, ο πρώην υπουργός επικαλέστηκε στην ανακρίτρια «βαριά καρδιακά προβλήματα» που είχαν ως αποτέλεσμα να υποβληθεί σε εγχείριση τοποθέτησης βηματοδότη ενώ επικαλούμενος σειρά νομικών επιχειρημάτων, παραγραφή αδικημάτων, εκκρεμοδικία, κ.ά. ζητεί να ανασταλεί η προδικασία και να εκδοθεί απαλλακτικό βούλευμα για την υπόθεση. 

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Νοέμβριο ο Άκης Τσοχατζόπουλος είχε καταδικασθεί σε δεύτερο βαθμό σε κάθειρξη 19 ετών για την υπόθεση με τις «χρυσές μίζες» και βγήκε από την φυλακή μόλις στις αρχές Ιουλίου με το δικαστήριο να του χορηγεί την πολυπόθητη αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του.

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.