Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Τσίπρας: Πρέπει να βρω πουκάμισο για γραβάτα- ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί στο Ζάππειο το απόγευμα

Με αναφορές στο στοίχημα για τη γραβάτα, αν ρυθμιστεί το ελληνικό χρέος, ξεκίνησε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.


Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup και τη συμφωνία που επετεύχθη.

«Μου φαίνεται δεν θα το γλιτώσω, θα φορέσω τη γραβάτα», είπε ο κ. Τσίπρας. Ο κ. Παυλόπουλος άρχισε τη συζήτηση για το ποιος θα την πληρώσει, υπενθυμίζοντας ότι είναι πολλοί εκείνοι που του έχουν δώσει γραβάτες, με πρώτο τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι.

«Τα στοιχήματα πρέπει να εκπληρώνονται όταν κερδίζονται. Πρέπει να βρω ανοιχτό πουκάμισο όμως, γιατί δεν έχω», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Η 21η Ιουνίου είναι μια πολύ σημαντική ημέρα στην ιστορία της Ευρώπης»

Μιλώντας για το περιεχόμενο της συμφωνίας ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «το χρέος καθίσται βιώσιμο» προσθέτοντας ότι η συμφωνία της Πέμπτης «προβλέπει μια 10ετη περίοδο χάριτος αλλά και ισόχρονη επέκταση της αποπληρωμής των κεφαλαίων της χώρας προς τον ESM, κεφάλαια και τόκοι που έληγαν το 2023 θα αποπληρωθούν μετά το 2033».

«Παράλληλα έχουμε ένα στιβαρό μαξιλάρι ρευστότητας και έχουμε και την επιστροφή των κερδών των ευρωπαϊκών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα».

«Αυτές οι αποφάσεις διαμορφώνουν ένα πλαίσιο μιας συμφωνίας που είναι πολύ πιο πάνω από τις προσδοκίες των αγορών. Είναι μια συμφωνία που ανταποκρίνεται στο ηθικό χρέος απέναντι στις θυσίες του ελληνικού λαού. Ως εκ τούτου έχω την εκτίμηση ότι η 21η ιουνίου θα μείνει ως μια πολύ σημαντική μέρα στην ιστορία της Ευρώπης».

Όπως τόνισε «αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε το συνετό δρόμο της δημοσιονομικής ισορροπίας, σημαίνει όμως και ένα τέλος της ακραίας λιτότητας. Από εδώ και στο εξής έχουμε βεβαίως στόχους, έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να τους πετύχουμε, όμως είναι στη διακριτική ευχέρεια της κάθε κυβέρνησης προκειμένου να υλοποιήσει αυτούς τους στόχους».

Σύμφωνα με τον ίδιο «γρήγορα ο λαός θα διαπιστώσει τις θετικές αλλαγές που έρχονται τόσο μέσα στο 2018 όσο κυρίως και στα αμέσως επόμενα έτη από το δημοσιονομικό χώρο που δημιουργείται αλλά κυρίως από την αναπτυξιακή προοπτική από τη θετική υποδοχή των αγορών που θα δημιουργήσει ένα κύμα επενδύσεων».

Στη συνέχεια τόνισε «τον ιδιαίτερο ρόλο που εσείς, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, διαδραματίσατε όλο το προηγούμενο διάστημα. Πήραμε κρίσιμες αποφάσεις και εσείς ήσασταν αταλάντευτα προσηλωμένος στη δέσμευση ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει στο στενό πυρήνα της ΕΕ, είχατε δίκιο και αυτό αφορά το σύνολο του ελληνικού λαού. Σας ευχαριστώ για τη στήριξη και προσωπικά».

Πανηγυρική κοινή συνεδρίαση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στο Ζάππειο

Ομιλία ενώπιον των κοινοβουλευτικών ομάδων του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ θα πραγματοποιήσει το απόγευμα στο Ζάππειο ο Αλέξης Τσίπρας, στον απόηχο της συμφωνίας του Eurogroup. Συγκεκριμένα, η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο Αίθριο του Ζαππείου, στις 19.30.

Αν και οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα και στη συνέχεια για συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στις 6 το απόγευμα, τελικά από το κυβερνητικό επιτελείο αποφάσισαν να διοργάνωσουν μια επικοινωνιακού χαρακτήρα εκδήλωση στο Ζάππειο.

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.