Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Το Whatsapp αλλάζει τα όρια ηλικίας-Τι θα ισχύει από 25 Μαΐου

Το ηλικιακό όριο χρήσης της ανεβάζει μια από τις πιο αγαπημένες εφαρμογές των νέων στην Ευρώπη.


Το WhatsApp, που ανήκει στο Facebook, θα πρέπει να εναρμονιστεί με τον νέο ευρωπαϊκό κανονισμό GDPR, και να απαγορεύσει την πρόσβαση σε νέους κάτω των 16 ετών.

Αυτή τη στιγμή οι χρήστες πρέπει να είναι άνω των 13 ετών.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες η εφαρμογή αναμένεται να ζητήσει από τους χρήστες να επιβεβαιώσουν την ηλικία τους και να συμφωνήσουν με τους νέους όρους χρήσης,

Ωστόσο, ακόμα δεν είναι σαφές πως μπορεί να επαληθευτεί η πραγματική ηλικία που θα δηλώνεται.

Ο Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων (GDPR) που τίθεται σε εφαρμογή στις 25 Μαΐου αποσκοπεί στο να δώσει περισσότερο έλεγχο στους χρήστες του ίντερνετ και στις πληροφορίες που αυτοί παρέχουν στις εταιρείες.

Θα έχουν ακόμη το δικαίωμα να απαιτήσουν τη διαγραφή των προσωπικών τους δεδομένων από τις βάσεις δεδομένων τους.

Να σημειωθεί πως η αύξηση του ηλικιακού ορίου χρήσης θα ισχύσει αποκλειστικά για την Ευρώπη, καθώς στον υπόλοιπο κόσμο θα παραμείνει στα 13 έτη.

Η εφαρμογή, εναρμονιζόμενη στον νέο κανονισμό θα παρέχει ακόμη στους χρήστες το δικαίωμα να ζητήσουν μια πλήρη αναφορά με το ποια στοιχεία τους έχει η εταιρεία στην κατοχή της.

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.