Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Ο Γιουνκέρ αποθεώνει την Ελλάδα: «Είναι η δεύτερη πατρίδα μου»



Θερμά λόγια, όπως συνηθίζει άλλωστε, για την Ελλάδα είπε και σήμερα Πέμπτη ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ κατά τη διάρκεια των συναντήσεών του σε Προεδρικό και Μέγαρο Μαξίμου.

Οι συναντήσεις του ξεκίνησαν με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στις 10:00 το πρωί.

«Είναι δεύτερη πατρίδα μου η Ελλάδα. Ακόμη και τις πιο δύσκολες στιγμές για τη χώρα παρέμεινα πιστός στον ελληνικό λαό. Δεν είναι για μένα μια ουδέτερη χώρα. Εδώ γεννήθηκε η ιδέα της Δημοκρατίας. Εδώ εξελίχθηκε η ευρωπαϊκή σκέψη», είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν στον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αναφερόμενος στο πρόσφατο παρελθόν, ο κ. Γιουνκέρ επεσήμανε ότι «ούτε μια στιγμή δεν διανοήθηκα ότι θα έφευγε η Ελλάδα από τη ζώνη του ευρώ. Αυτή ήταν η στάση μου και ως προέδρου του Eurogroup και της Κομισιόν. Και ο φίλος μου Δ. Αβραμόπουλος είναι μάρτυρας ότι κάθε φορά που χρειάστηκε να υπερασπιστώ την Ελλάδα το έκανα».

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού στηρίζει την πορεία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αναγνωρίζει την καθοριστική συμβολή σας για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και την ευρωζώνη, και μάλιστα μέσα από μία πολύ κρίσιμη συγκυρία», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, κατά τη συνομιλία που είχαν οι δύο άνδρες στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στη συνέχεια, λίγο πριν τις 11, ο πρόεδρος της Κομισιόν μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου για συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Το απόγευμα, στις 17:30, θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τα σχόλια στο Μαξίμου

Με ένα σχόλιο ξεκίνησε ο διάλογος του κ. Γιουνκέρ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Διαπίστωσε ότι έχουν γίνει αλλαγές στη διακόσμηση του γραφείου με τον Αλέξη Τσίπρα χαμογελαστό να συμπληρώνει: «Πιστεύω ότι δεν είναι οι μόνες αλλαγές που έχουμε κάνει στη χώρα».

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.