Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Κιμ Γιονγκ Ουν: Η Βόρεια Κορέα σταματάει τις πυρηνικές δοκιμές



Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν ανακοίνωσε ότι η χώρα τουαναστέλλει τις δοκιμές πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων και ότι κλείνει το κυριότερο πεδίο δοκιμών, μεταδίδει το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap επικαλούμενο το βορειοκορεάτικο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Από σήμερα, «21η Απριλίου, η Βόρεια Κορέα αναστέλλει τις πυρηνικές δοκιμές της και τις εκτοξεύσεις διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων»,μετέδωσε το Γιονάπ επικαλούμενο το KCNA.

«Ο Βορράς θα κλείσει ένα πεδίο πυρηνικών δοκιμών στο βόρειο τμήμα της χώρας για να αποδείξει τη δέσμευσή του στη διακοπή των πυρηνικών δοκιμών», σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Σύμφωνα με το KCNA, ο Κιμ ανέφερε ότι η χώρα του δεν χρειάζεται πλέον να κάνει δοκιμές διότι έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες για την απόκτηση πυρηνικού οπλοστασίου.

Η κίνηση ανακοινώθηκε ενόψει της διακορεατικής συνόδου κορυφής την οποία αναμένεται να ακολουθήσει η σύνοδος κορυφής Βόρειας Κορέας-ΗΠΑ.

Στην ανακοίνωση αντέδρασε με ένα tweet – φυσικά – ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Η Βόρεια Κορέα έχει συμφωνήσει να αναστείλει όλες τις Πυρηνικές Δοκιμές της και να κλείσει ένα μεγάλο πεδίο δοκιμών. Αυτά είναι πολύ καλά νέα για τη Βόρεια Κορέα, αλλά και για τον Κόσμο – Μεγάλη Πρόοδος! Ανυπομονώ για τη συνάντηση κορυφής!», έγραψε ενθουσιασμένος ο Πρόεδρος των ΗΠΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.