Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

«Μήνυμα» από εξωγήινους μπορεί να προκαλέσει την καταστροφή της Γης

Ερευνητές προειδοποιούν ότι το σήμα που πιθανώς να στείλουν οι εξωγήινοι στην ανθρωπότητα μπορεί να είναι «Δούρειος Ιππος».


Ο Μάικλ Χίπκε και ο Τζον Λερντ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου αποκαλύπτοντας ότι ένα απλό «μήνυμα» των εξωγήινων μπορεί να καταστρέψει τον πλανήτη μας χωρίς να υπάρξει η ανάγκη εισβολής ιπτάμενων δίσκων. 

Σε μελέτη τους, που δημοσιεύτηκε στο arXiv.org, εξηγούν ότι το μήνυμα μπορεί να κρύβει έναν πανίσχυρο ιό για υπολογιστές, με αποτέλεσμα, όταν το μήνυμα «διαβαστεί» από τους επιστήμονες, να ενεργοποιηθεί ο ιός μολύνοντας τους υπολογιστές του πλανήτη.

Αποκτώντας τον έλεγχό τους, μπορεί να προκαλέσει καταστροφές. Το μήνυμα μπορεί επίσης να κρύβει και τεχνητή νοημοσύνη, η οποία θα ανακτήσει τον έλεγχο των υπολογιστών και των μηχανών της Γης, οδηγώντας σε ανεξέλεγκτες από την ανθρωπότητα καταστάσεις.

Ακόμη κι αν το μήνυμα ανοιχτεί σε υπολογιστή που βρίσκεται στη Σελήνη, το πιθανότερο είναι να μεταδοθεί μέσω των συστημάτων και να φτάσει στη Γη. Μπορεί επίσης να μας δελεάσει να το ανοίξουμε υποσχόμενο, για παράδειγμα, τη θεραπεία του καρκίνου μέσω νανορομπότ. Θα έχει όμως τον έλεγχο των νανορομπότ που θα σταλούν στη Γη, τα οποία θα έχουν εντολή κάθε άλλο παρά να μας κάνουν υγιείς. 

Οι δύο ειδικοί υποστηρίζουν ότι το μήνυμα μπορεί να περιλαμβάνει fake news, όπως ότι οι εξωγήινοι πρόκειται να καταστρέψουν τον Ηλιο, με την πρόθεση να προκαλέσει πανικό στη Γη και την αυτοκαταστροφή της ανθρωπότητας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.