Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Ένα ηλεκτρικό ποδήλατο που μοιάζει με κανονικό

Μία startup από την Καλιφόρνια λανσάρει ένα e-bike με εξαιρετικά διακριτικό σχεδιασμό και ικανοποιητικές επιδόσεις 


Όσο αυξάνεται η ζήτηση για ηλεκτρικά ποδήλατα και όσο εξελίσσεται η τεχνολογία, τόσο αυτά θα μοιάζουν ολοένα και περισσότερο στα απλά ποδήλατα, μειώνοντας τον όγκο και το βάρος τους. 

Η Pure Cycles συμβάλλει σε αυτή την πορεία λανσάροντας το πρώτο της ηλεκτρικό ποδήλατο, το Volta, το οποίο μπορείς πολύ εύκολα να το μπερδέψεις με το συμβατικό ξαδερφάκι του.

Ο κινητήρας του βρίσκεται στον πίσω τροχό, προκειμένου, όπως λένε οι δημιουργοί, να βελτιώσει την ισορροπία του ποδηλάτου και να προσφέρει άμεσα δύναμη όταν χρειάζεται. 

Επίσης, η μπαταρία βρίσκεται ενσωματωμένη στον σκελετό του Volta, έτσι δεν αποτελεί παραφωνία στο design. 

Μία πλήρης φόρτισή της (η οποία μπορεί να διαρκέσει δύο ώρες) προσφέρει αυτονομία έως περίπου 63 χιλιόμετρα, ανάλογα με τη χρήση του κινητήρα. Για τους πιο βιαστικούς, η μέγιστη ταχύτητα που πιάνει το ποδήλατο είναι περίπου 32 χλμ. ανά ώρα.

Στο μέτωπο της ασφάλειας, το Volta διαθέτει ενσωματωμένο GPS, έτσι στο δυσάρεστο σενάριο της κλοπής μπορείς να το εντοπίσεις. Επίσης, το ποδήλατο μπορεί να σου στέλνει ειδοποιήσεις στην περίπτωση που κάποιος αρχίζει να το πειράζει. 

Παράλληλα, μετρά τις θερμίδες που καις ενώ ποδηλατείς, αλλά και τις αποστάσεις που διανύεις, και προωθεί τα σχετικά δεδομένα στο app στο smartphone σου για να αποθηκεύεις και να συγκρίνεις τις επιδόσεις σου.

Στα πιο συμβατικά χαρακτηριστικά, ξεχωρίζει το μπροστινό καλάθι που είναι ενσωματωμένο στον σκελετό και σου επιτρέπει να τοποθετείς αντικείμενα όπως τον χαρτοφύλακα ή καμία σακούλα με τα ψώνια της ημέρας. 

Τα μπροστινά και τα πίσω φώτα του ανάβουν αυτόματα μόλις πέσει ο ήλιος. Τέλος, το Volta είναι ιδιαίτερα ελαφρύ για e-bike: ζυγίζει λιγότερο από 16 κιλά.

Η startup από την Καλιφόρνια ξεκίνησε μία καμπάνια χρηματοδότησης του Volta στο Kickstarter στις 28 Φεβρουαρίου. 

Αρχικός στόχος χρηματοδότησης ήταν τα 75 χιλιάδες δολάρια (70 χιλιάδες ευρώ), ενώ τώρα η καμπάνια έχει ξεπεράσει τα 210 χιλιάδες δολάρια (196 χιλιάδες ευρώ). 

Η προσφορά των 1.299 δολαρίων, όπως και αυτή των 1.399 δολαρίων εξαντλήθηκε και τώρα οι χρήστες μπορούν να προπαραγγείλουν ένα Volta έναντι 1.499 δολαρίων (1.396 ευρώ).

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.