Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Πότε οι πατάτες μπορεί να προκαλέσουν δηλητηρίαση

Τι πρέπει να προσέχετε πριν τις καταναλώσετε…
Οι πατάτες αποτελούν αγαπημένο φαγητό και αναπόσπαστο κομμάτι της μεσογειακής διατροφής.

Επιπλέον, είναι εξαιρετικά ωφέλιμες όταν καταναλώνονται βραστές ή ψητές, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, κάλιο και βιταμίνη C. Υπάρχει ωστόσο μία συνθήκη που μπορεί να μετατρέψει τις πατάτες από ωφέλιμη τροφή σε δηλητήριο για τον οργανισμό.

Όταν οι πατάτες έχουν πρασινίσει και έχουν βάλει φύτρες λόγω της παρατεταμένης παραμονής τους στον ήλιο, τη ζέστη και την υγρασία, δεν πρέπει να καταναλώνονται καθώς μπορεί να προκαλέσουν παρενέργειες στον οργανισμό.

Αν και το πράσινο χρώμα στη φλούδα της πατάτας είναι ένδειξη ύπαρξης χλωροφύλλης (η οποία δεν είναι τοξική), ωστόσο η παρουσία της δείχνει και συγκεντρώσεις σολανίνης. Η νευροτοξίνη αυτή που παράγεται στο πράσινο τμήμα της πατάτας, είναι ένα μέρος της άμυνας του φυτού απέναντι στις ασθένειες, τα έντομα και τα παράσιτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.