Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Από την ντόλτσε βίτα στις ΗΠΑ, στο "καμίνι" των Αθηνών - Στριμωγμένος στα σχοινιά ο Τσίπρας

Ίσως την πιο δύσκολη εβδομάδα της πορείας του στην διακυβέρνηση της χώρας αναμένεται να γευτεί από τη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας καθώς τα καυτά θέματα είναι πολλά και "έσκασαν" μαζεμένα.

Ο Πρωθυπουργός από τον «αμερικάνικο αέρα» της Νέας Υόρκης επιστρέφει στο καμίνι της Αθήνας έχοντας ανοικτά όλα τα μέτωπα και με αμφίβολα αποτελέσματα για το πώς τελικά θα κλείσουν.

Άλλωστε δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι την εβδομάδα που μπαίνει, θα δοκιμαστεί ακόμα και η βιωσιμότητα της Κυβέρνησης.

Το μεγαλύτερο από τα προβλήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Πρωθυπουργός είναι ο διαγωνισμός των τηλεοπτικών αδειών με τις προεκτάσεις που πήρε μετά το "σκάνδαλο Καλογρίτσα" και η υπόθεση με την Τράπεζα Αττικής. Άλλωστε τη Δευτέρα 26/9 είναι η τελευταία ημέρα που οι υπερθεματιστές πρέπει να καταβάλουν την πρώτη δόση για την άδεια που κέρδισαν. Αλαφούζος και Μαρινάκης έσπευσαν να το κάνουν από την Παρασκευή. Μένει να φάνει αν θα τους ακολουθήσουν ο ΑΝΤ1 και ο Καλογρίτσας.

Ότι και να γίνει είναι σχεδόν βέβαιο ότι η κυβέρνηση θα βρεθεί σε θέσει άμυνας όπως συμβαίνει όλες αυτές τις ημέρες. Ιδιαίτερα μάλιστα αν κάποιος από τους δύο δεν καταβάλλει τα χρήματα.

Το δεύτερο μέτωπο είναι αυτό που άνοιξε ο υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης με την εκκλησία. Οι αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας στο μάθημα των θρησκευτικών, η έντονη αντίδραση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και οι απαράδεκτες δηλώσεις του κ. Φίλη κατά της Εκκλησίας προκαλούν έντονο πονοκέφαλο στο Μαξίμου.

Την ερχομένη Τετάρτη είναι προγραμματισμένη η προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία όπου αναμένεται μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης σε κορυφαίο επίπεδο. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι η συζήτηση θα επεκταθεί σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής επικαιρότητας. Μάλιστα κυβερνητικά στελέχη προβλέπουν ότι εάν η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός προκληθεί την Τετάρτη στη Βουλή για άλλα ζητήματα, τις άδειες, την Τράπεζα Αττικής κ.ά., τότε θα απαντήσει!

Μέσα σε όλα αυτά το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που ζητάνε οι δανειστές θα εισαχθεί στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή τη Δευτέρα στις 10 το πρωί και την Τρίτη θα μπει στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.