Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Σε κοινό μέτωπο Λαφαζάνης - Κωνσταντοπούλου κατά του Τσίπρα

Σε κοινό μέτωπο η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο πρόεδρος της "Λαϊκής Ενότητας" και μέχρι πρότινος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης κατά του Τσίπρα. 

Μετά τη συνάντηση που είχε ο Παναγ. Λαφαζάνης με την Πρόεδρο της Βουλής στο γραφείο της εξαπέλυσαν επίθεση κατά του μέχρι πριν λίγες μέρες πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, κατηγορώντας τον για "τσιφλικοποίηση" των θεσμών και "κουρελοποίηση" του Συντάγματος

Η κυρία Κωσταντοπούλου δήλωσε ότι οι θεσμοί δεν είναι τσιφλίκι κανενός αφήνοντας αιχμές κατά του Mεγάρου Μαξίμου για τον τρόπο με τον οποίο παραιτήθηκε η κυβέρνηση και πραγματοποιούνται ήδη οι διερευνητικές εντολές.

Από την πλευρά του ο κύριος Λαφαζάνης επισήμανε ότι η Βουλή πρέπει να λειτουργεί και ότι ενεργή δημοκρατία δεν μπορεί να είναι μια μνημονιακή δημοκρατία. Επισήμανε ότι δεν μπορεί να υπάρχει δημοκρατία όταν μία χώρα αντιμετωπίζεται ως ευρώ αποικία οι ευρώ προτεκτοράτο.

Δεν μπορούν ο Γιούνκερ και η κυρία Μέρκελ να καθορίζουν σου πολιτικές εξελίξεις είπε ο κύριος Λαφαζάνης τονίζοντας ότι πρέπει να λειτουργήσουν οι θεσμοί. Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας σημείωσε ότι αντιστρατεύεται τις εκλογές εξπρές της κυβέρνησης που προσπαθούν να κρύψουν τις συνέπειες του μνημονίου όπως είπε χαρακτηριστικά.

Δεν είναι δυνατόν να πηγαίνουμε σε εκλογές χωρίς τη δυνατότητα διαλόγου. Θέλουμε μια προεκλογική περίοδο με επάρκεια προκειμένου τα κόμματα να παρουσιάσουν το πρόγραμμα του στον ελληνικό λαό σημείωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και τόνισε ότι λαϊκή ενότητα μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο σε επερχόμενες εκλογές. Τέλος επισήμανε ότι η λαϊκή ενότητα θα στηρίξει τη λειτουργία της βουλής μέχρι να ολοκληρωθεί ο ρόλος της σημειώνοντας ότι με αυτό τον τρόπο στηρίζεται η δημοκρατία.

«Η κυβέρνηση παραιτήθηκε στα μουλωχτά»

«Είναι από τις οχληρές παραμέτρους της διαδικασίας ανάθεσης διερευνητικών εντολών, ότι αυτή η διαδικασία ξεκίνησε από μια κυβέρνηση που επέλεξε να παραιτηθεί στα μουλωχτά, μη ενημερώνοντας τη Βουλή και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αποσιωπά την εκκίνηση αυτής της διαδικασίας από τη Βουλή», είπε η Zωή Κωνσταντοπούλου κατά τον διάλογο που είχε με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη μπροστά στις κάμερες.

«Για όλη τη διαδικασία είχαν πλήρη ενημέρωση οι εκβιαστές δανειστές, αλλά στερήθηκε ενημέρωσης η Βουλή». Απευθυνόμενη στον κ. Λαφαζάνη είπε θα ενημερώσει τον επικεφαλής της νέας Κ.Ο. για τις επικείμενες εργασίες της Βουλής, επισημαίνοντας ότι έχει προγραμματιστεί διάσκεψη των προέδρων το απόγευμα.

«Είναι θεσμική υποχρέωσή μου να σας συναντήσω» σημείωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, σημειώνοντας ότι η συμβολή της Προέδρου της Βουλής είναι παρά πολύ σημαντική για τη λειτουργία της Βουλής. Ο ίδιος επανέλαβε ότι «οι μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν κάνει κουρελόχαρτο το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής, έχουν επιβάλει μια μνημονιακή κατοχή της χώρας και το μόνο δίκαιο που υπάρχει είναι το δίκαιο του μνημονίου».

Απαντώντας η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι υπάρχει θεσμικό καθήκον να θωρακίσουμε το Σύνταγμα απέναντι στα μνημόνια, που, όπως είπε, αντιστρατεύονται τη δημοκρατία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.