Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Συνεχίζονται οι παραδόσεις των επιθετικών ελικοπτέρων Τ-129 ΑΤΑΚ


Συνεχίζονται οι παραδόσεις των επιθετικών ελικοπτέρων Τ-129 ΑΤΑΚ στις Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις με τα πρώτα 9 εκ των 60 επιθετικών ελικοπτέρων που έχουν παραγγελθεί να έχουν τεθεί σε υπηρεσία.

Τα πρώτα ελικόπτερα είχαν παραδοθεί από το 2014 άλλα αντιμετώπισαν μια σειρά προβλημάτων τα οποία όπως φαίνεται ξεπεράστηκαν καθώς οι Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν δηλώσει ότι τα ελικόπτερα χρησιμοποιούνται ήδη στον πόλεμο ''κατά της τρομοκρατίας'' από τα τέλη Απριλίου του έτους.

Παράλληλα η ΤΑΙ, η τουρκική εταιρεία κατασκευής του ελικοπτέρου δήλωσε πως σκοπεύει να συνεχίσει τις προσπάθειες πώλησης του ελικοπτέρου και σε άλλες χώρες όπως η Πολωνία η οποία αναζητά τον αντικαταστάτη του Mil Mi-24s, ενώ στο στόχαστρο βρίσκονται και άλλα κράτη της Μέσης Ανατολής και του Καυκάσου, ενώ παράλληλα για την προώθηση του ελικοπτέρου έχει αποφασιστεί η συμμετοχή του στο διεθνές Air Show του Μπαχρέιν για το 2016.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η προώθηση του Τ-129 σε άλλους αγοραστές πέραν της Τουρκίας δε θα είναι εύκολη υπόθεση καθώς δεν έχει δοθεί ακόμα άδεια εξαγωγής του Αμερικανοβρετανικής κατασκευής κινητήρα του ελικοπτέρου προς τρίτους παρά τις Τουρκικές προσπάθειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.