Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Κορκίδης: Σε 10 ημέρες η επανεξέταση του ορίου ανάληψης

Σε 10 ημέρες θα επανεξεταστούν τα όρια ανάληψης από τις τράπεζες,
δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης επικαλούμενος ενημέρωση από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα σύμφωνα με την οποία υπάρχει πλεόνασμα από τον μηχανισμό του ELA.

Ήδη, η ΕΣΕΕ ζήτησε την αύξηση του ορίου ανάληψης μετρητών από τις πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις στα 1.250 ευρώ εβδομαδιαίως ή 5.000 ευρώ το μήνα.

«Είναι θετική η ενημέρωση του διοικητή της ΤτΕ ότι υπάρχει πλέον πλεόνασμα ELA το οποίο θα αυξάνεται και θα επανεξεταστούν σε 10 ημέρες τα μέτρα χαλάρωσης και τα όρια ανάληψης.

Εξίσου ενθαρρυντική είναι η διαβεβαίωση ότι παρά το γεγονός ότι οριστική λύση θα υπάρξει στο τέλος του χρόνου και μετά την ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών, ο κίνδυνος του bail in σύμφωνα και με δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων, φαίνεται να απομακρύνεται όλο και περισσότερο από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα» αναφέρει συγκεκριμένα σε σημερινές δηλώσεις του ο κ. Κορκίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.