Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Τζιχαντιστές σταύρωσαν άντρα σε δημόσια θέα


Προκαλούν για ακόμη μια φορά οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. 
Όπως αναφέρει μη κυβερνητική οργάνωση, εκτέλεσαν και κατόπιν σταύρωσαν και άφησαν σε δημόσια θέα έναν άνδρα τον οποίο κατηγόρησαν ότι κατέγραφε σε βίντεο τις εγκαταστάσεις τους στη βόρεια Συρία.

Επικαλούμενη αυτόπτες μάρτυρες, η ΜΚΟ ανέφερε ότι ο άνδρας εκτελέστηκε, σταυρώθηκε και στον σταυρό του τοποθετήθηκε ένα χαρτόνι που έγραφε: "Αμπντάλα αλ Μπούτσι. Εγκλημα: κατέγραφε τις θέσεις του ΙΚ για 500 τουρκικές λίρες (222 δολάρια) σε βίντεο. Ετυμηγορία: εκτέλεση και σταύρωση για τρεις ημέρες".

Το ΙΚ φημίζεται για την πρωτοφανή βαρβαρότητα με την οποία επιβάλλει την εξουσία του στις περιοχές της Συρίας και του γειτονικού Ιράκ, τις οποίες έχει καταλάβει. Εκτελεί με συνοπτικές διαδικασίες όσους κατηγορεί για κατασκοπεία ή ότι καταπατούν την ακραία εκδοχή του ισλαμικού νόμου που εφαρμόζει. Μέλη του αποκεφαλίζουν συχνά θύματά τους και καρφώνουν τα πτώματα σε σταυρούς, τους οποίους αφήνουν σε δημόσια θέα.


Εξάλλου, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο, δύο τζιχαντιστές του ΙΚ, ηλικίας περίπου 15 ετών, εκτελέστηκαν χθες αφού αιχμαλωτίστηκαν από Σύρους αντάρτες οι οποίοι πολεμούν στο πλευρό των δυνάμεων των Κούρδων που προασπίζονται την πόλη Κομπάνι, στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας.

Η ΜΚΟ διευκρίνισε πως οι αιχμάλωτοι αυτοί εκτελέστηκαν από μέλη της Λίουα Θουάρ αλ Ράκα (Ταξιαρχία Επαναστατών της Ράκα) σε μια περιοχή δυτικά του Κομπάνι, της πόλης που το ΙΚ πολιορκεί εδώ και πάνω από έναν μήνα.

Η οργάνωση αυτή μάχεται στο πλευρό των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG, η μεγαλύτερη κουρδική παραστρατιωτική δύναμη) δυτικά του Κομπάνι. Οι τζιχαντιστές ελέγχουν περίπου τη μισή πόλη, την οποία πολιορκούν από την 16η Σεπτεμβρίου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.