Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

ΑΥΤΟΔΙΑΛΥΘΗΚΕ ΤΟ ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ (ΕΡΤ) ΝΕΡΙΤ! ΑΦΑΝΤΟΣ... Ο ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ!



Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
Την ώρα που όλα καταρρέουν στη χώρα, και η συγκυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο, επόμενο ήταν διάφοροι ευαίσθητοι οργανισμοί, και διοικήσεις που ήταν στα πρόθυρα της κατάρρευσης, να...
οδεύουν προς διάλυση. Ένας τέτοιος φορέας είναι και η πρώην ΕΡΤ, το λεγόμενο πλέον μόρφωμα ΝΕΡΙΤ, που κανείς δεν θα μάθει ποτέ, ποιος «αρρωστημένος» και «ανώμαλος» εγκέφαλος είχε την έμπνευση της ονομασίας!!!

Από την αρχή είχαμε επισημάνει, ότι ο τρόπος συγκρότησης και λειτουργίας του φορέα, ήταν καταδικασμένος να αποτύχει. Μετά από 16 και πλέον μήνες, βγήκε η «κοπριά» στην επιφάνεια πάνω στην οποία πήγε να ανθίσει η Νέα Τηλεόραση. Και ενώ μέχρι πριν λίγες μέρες το ΕΣ της ΝΕΡΙΤ, δια του κ. Φορτσάκη και της «εκπροσώπου» κας Σουλτανιάς, μας βομβάρδιζαν για την νομιμότητά του, τώρα σιώπησαν(!).

Όλα όμως στη ζωή και το ψέμα έχουν ένα τέλος, όπως και οι δράσεις των «κακοποιών». Κάποτε συλλαμβάνονται και οδηγούνται στη δικαιοσύνη. Υπάρχουν και κάποιοι αμετανόητοι, όπως στην περίπτωση του μορφώματος της (ΕΡΤ)-ΥΠΟΙΚ-ΝΕΡΙΤ. Οι περιπτώσεις είναι πολλές, και για την προσωρινή διοίκηση υπό τον κ. Πέτρο Μάη. Ο οποίος αν και προσωρινός, δεσμεύει τις επόμενες διοικήσεις, με αποφάσεις, που δεν συνάδουν με έναν απερχόμενο πρόεδρο.

Εκτός εάν έχει εξασφαλίσει την «μόνιμη» παρουσία του. Τότε γιατί έκαναν το διαγωνισμό; Εύχομαι να μην έχει την τύχη του Χρήστου Παναγόπουλου, που οι δικαστικές εκκρεμότητες εις βάρος του, δεν έχουν τελειωμό. Ο γενικός διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών κ. Αρίστων Κοντιζάς, με εισηγήσεις για αλλαγή δορυφόρων και άλλες τεχνικής φύσεως αναθέσεις, θα έρθει η ώρα που θα λογοδοτήσουν.

Θαυμάζω όμως το θάρρος και το «θράσος» ανθρώπων, που βρήκαν το «κουράγιο» να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό για τη συγκρότηση του ΔΣ της ΝΕΡΙΤ. Ίσως να πίστεψαν στα τρία «Τ» του Οδυσσέα Ελύτη. Ταλέντο, Τόλμη, Τύχη. Βέβαια, αν συγκρίνουμε την προηγούμενη πρόσκληση, για την αρχική επιλογή το 2013, ο αριθμός των υποψηφίων τότε, ήταν τριπλάσιος, έναντι του σημερινού 14 υποψήφιοι πρόεδροι και 57 μέλη. Άρα υπάρχουν και λογικά μυαλά μέσα στη ζούγκλα που ζούμε.

Μετά την αποδόμηση λοιπόν του ΕΣ, πέρα από τα όσα υποστήριξε ο αντιπρόεδρός του Ανδρέας Ζούλας, περί μη νόμιμης σύνθεσης, εμείς με στοιχεία και ντοκουμέντα, είχαμε υποστηρίξει ότι: μετά την εκλογή του κ. Φορτσάκη στην πρυτανεία, και την εγκύκλιο του υπουργείου παιδείας, είχε εκπέσει του αξιώματος του προέδρου από της 28 Αυγούστου, οπότε και ανέλαβε καθήκοντα πρυτάνεως. Έκτοτε όλες οι αποφάσεις του ΕΣ, δεν είναι νόμιμες. Αυτό το στοιχείο αποσιωπήθηκε επιμελώς.

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες, που δεν έχουν διαψευστεί. Το Μαξίμου σιωπηρώς, αφαίρεσε όλες τις αρμοδιότητες από το ΕΣ κ. Φορτσάκη(αφού είναι ανύπαρκτο) που αφορά την επιλογή και διορισμό μελών του ΔΣ της ΝΕΡΙΤ, μπροστά στη γελοιοποίηση που θα προξενούσε μια παράνομη ενέργεια. Ανέθεσε λοιπόν την αξιολόγηση των υποψηφίων στους προέδρους, του ΑΣΕΠ, ΕΣΡ και Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Ο διορισμός βέβαια δεν θα γίνει από τους τρεις προέδρους, παρά μόνο η αξιολόγηση των υποψηφίων.

Την απόφαση θα πάρει η κα Βούλτεψη(αν είναι στη θέση της) και η διάσκεψη προέδρων της Βουλής(αν βέβαια προφθάσουν γιατί όλα πολιτικά είναι ρευστά). Τώρα μην αναφέρουμε ονόματα υποψηφίων γιατί θα ξεκαρδιστείτε στα γέλια! Εμείς εκλαμβάνουμε τους υποψήφιους προέδρους ότι κάνουν «πλάκα», εκτός από 2-3. Υπάρχουν και κάποιοι, που με κόπο τέλειωσαν το «λύκειο».

Περιμένουμε απάντηση από το Εποπτικό Συμβούλιο και την κα Σουλτανιά, εάν όλα αυτά ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Η οποιαδήποτε σιωπή ισοδυναμεί με αποδοχή.

Στη σιωπή της διοίκησης, πρέπει να προτάξουμε το θάρρος την αποφασιστικότητα και την αυταπάρνηση, των απολυμένων της ΕΡΤ, που σαν μια γροθιά, πάλεψαν και παλεύουν μέσα από δικαστικές αποφάσεις και προσωπικό κόστος, για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Σε όλους αυτούς, την ERTopen, τους συνδικαλιστικούς και αλληλέγγυους φορείς που συμμετέχουν στην επαναλειτουργία, και πρωτίστως στην ΠΟΣΠΕΡΤ αξίζουν θερμά συγχαρητήρια, για τον αγώνα τους και τα αποθέματα δυνάμεων που διαθέτουν.
Εκτιμησή μας είναι, ότι σύντομα θα δικαιωθούν!
Άντε γεια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.