Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Τα σημάδια που δείχνουν ότι δεν είστε καλοί εραστές



Aκόμα και οι καλύτεροι εραστές μπορεί κάποια στιγμή να αποκτήσουν κάποιες κακές συνήθειες, με αποτέλεσμα το σεξ να μην είναι τόσο απολαυστικό, όσο στο παρελθόν.


Οι παρακάτω έξι συνήθειες μπορεί να κάνουν το σεξ να βαλτώσει ανάμεσα σε σας και τον/την παρτενέρ σας. Αλλάξτε τις και δείτε τη φλόγα να φουντώνει ξανά!

1. Δεν σας αρέσει ο/η παρτενέρ σας να σας δίνει συμβουλές: Είναι βασικό να πείτε στον ερωτικό σας σύντροφο τι σάς αρέσει και τι θέλετε στο σεξ. Αλλά οι άνθρωποι συχνά προτιμούν να σιωπούν για ένα πρόβλημα, μια προτίμηση ή μια ενόχληση. Ομως, όσο περισσότερο προσπαθείτε να το αποφύγετε, τόσο μεγαλύτερο αντίκτυπο θα έχει. Γιατί όμως οι εραστές δεν είναι μεταξύ τους ειλικρινείς; Μια εξήγηση είναι ότι φοβούνται μήπως ο σύντροφός τους σχηματίσει κακή γνώμη γι’ αυτούς, μήπως βάλει τα κλάματα ή μήπως αρχίσει να τους κριτικάρει. Πρέπει να είστε ανοιχτοί στα θέματα του σεξ με τον ερωτικό σας σύντροφο. Να ακούτε και να σέβεστε τις ιδέες του και να μη διστάζετε να του μιλήσετε αν κάτι σας ενοχλεί. Ανά διαστήματα, μάλιστα, είναι καλό να ελέγχετε πώς εξελίσσεται η σεξουαλικότητά σας. Ρωτήστε τον εαυτό σας αν είστε ευχαριστημένοι με τη σεξουαλική σας ζωή και αν θα έπρεπε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε κάτι για να γίνει καλύτερη. Αναρωτηθείτε αν υπάρχει κάτι για το οποίο δεν έχετε μιλήσει με τον/την σύντροφό σας και ανοιχτείτε!

2. Η προσοχή σας αποσπάται από τον/την παρτενέρ σας: Μήπως την ώρα που είστε στο κρεβάτι με τον ερωτικό σας σύντροφο, κοιτάζετε ταυτόχρονα και τα μηνύματα στο κινητό σας; Ακόμα χειρότερα, μήπως… καβαλάτε τα σκεπάσματα για να φτάσετε το κινητό στην άλλη άκρη του κομοδίνου για να δείτε ποιος σάς τηλεφώνησε; Καλό είναι όταν κάνετε σεξ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΚΕΙ με το μυαλό και με το σώμα. Είναι σημαντικό να φροντίσετε την ώρα αυτή να μην αποσπάτε την προσοχή σας από τον/την σύντροφό σας, να μην ελέγχετε τα email σας, να μην στέλνετε sms και να μην αφήνετε ανοιχτή την πόρτα για να έχετε το νου σας στα παιδιά. Αν το μυαλό σας περιπλανιέται αλλού είναι φυσικό να μην απολαύσετε το σεξ ούτε εσείς ούτε το άλλο σας μισό.

3. Δούναι και λαβείν: Είναι ο οργασμός ο μοναδικός σας στόχος; Σας αρέσει το στοματικό σεξ αλλά μόνο να σάς το κάνουν και όχι να το κάνετε (ή το αντίστροφο); Δεν είναι απαραίτητο στο κρεβάτι εσείς και ο/η σύντροφός σας να είστε ίσοι και να κάνετε τα ίδια ακριβώς πράγματα. Αλλά είναι διαφορετικό το να μη σας αρέσει το στοματικό σεξ για παράδειγμα (δεν είναι απαραίτητο να αρέσει σε όλους, εξάλλου…) και διαφορετικό να μην κάνετε το παραμικρό από εγωισμό ή επειδή ξεβολεύεστε, γιατί εκεί πια αρχίζει να υπάρχει πρόβλημα. Το σεξ είναι «δούναι και λαβείν». Η σεξουαλική ευχαρίστηση απαιτεί ανιδιοτέλεια και εξισορρόπηση των εγωισμών του καθενός.

4. Αγάπη – αυτόματος πιλότος: Ξέρετε την κάθε στιγμή τι πρέπει να κάνετε, πού θα πρέπει να αγγίξετε τον/την σύντροφό σας και πού θα σας αγγίξει εκείνος/η; Αν ο εραστής σας μπορεί να μαντέψει την κάθε σας κίνηση τα πράγματα μάλλον δεν πάνε πολύ καλά. Είναι λογικό και πολλά ζευγάρια το κάνουν, να δημιουργείται ένα σενάριο που ακολουθούν κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Και από μια πλευρά είναι καλό να ξέρουν τι περιμένουν, αφού το έχουν δοκιμάσει και ξέρουν ότι λειτουργεί. Η άνεση και η οικειότητα στο σεξ παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Ομως, ένα σταθερό… μενού όσο νόστιμο κι αν είναι, δεν είναι δυνατόν να το τρώτε κάθε φορά με την ίδια ευχαρίστηση. Κάποια στιγμή θα το βαρεθείτε και είναι λογικό να το βαρεθείτε. Γι’ αυτό θα πρέπει πότε – πότε να το ανανεώνετε. Ο εγκέφαλός μας αγαπάει τα καινούργια πράγματα. Μπορείτε επομένως να ακολουθήσετε το «σενάριό» σας για το πρώτο τρίτο του σεξουαλικού σας παιχνιδιού και για τα υπόλοιπα δύο τρίτα να πειραματιστείτε και να αφήσετε χώρο για καινούργια πράγματα. Χρησιμοποιήστε ερωτικά παιχνίδια, μιλήστε βρόμικα, αλλάξτε ρόλους ή θέσεις.

5. Δεν καθοδηγείτε τον εραστή σας: Αν είστε εντελώς ακίνητοι και σιωπηλοί, ο ερωτικός σας σύντροφος δεν μπορεί να γνωρίζει τι ακριβώς είναι αυτό που σας ευχαριστεί και ότι βρίσκεστε στο σωστό δρόμο. Καλός εραστής σημαίνει κάποιος που είναι καλός και στην επικοινωνία. Χρησιμοποιήστε λοιπόν λέξεις, ήχους, κινήσεις για να βοηθήσετε τον/την παρτενέρ σας για το τι θέλετε περισσότερο ή λιγότερο. Αφήστε την γκρίνια ή τους αναστεναγμούς και βάλτε τους γοφούς σας σε κίνηση.

6. Μην κάνετε συγκρίσεις με τις πορνοταινίες: Ανησυχείτε ότι το στήθος σας δεν είναι αρκετά στητό ή ότι το πέος σας δεν είναι αρκετά μεγάλο; Για το αν η σύντροφός σας δεν έχει πραγματικό οργασμό ή για το ότι δεν αναστενάζει την ώρα του σεξ; Ολο και περισσότεροι άνθρωποι αναρωτιούνται αν συμβαίνει κάτι με τους ίδιους, έχοντας ως βάση αυτά που έχουν δει στα πορνογραφικά περιοδικά και βίντεο. Σταματήστε να έχετε αυτό το άγχος. Το πορνό μπορεί να σας βάλει στο κλίμα ή να σας διδάξει νέες τεχνικές αλλά… μέχρι εκεί! Δεν ορίζει το καλό σεξ. Αυτό το ορίζει μόνο το δικό σας κρεβάτι. Εξερευνήστε τον σύντροφό σας. Γνωρίστε το σώμα του, την αναπνοή του, την ένταση των μυών. Χαλαρώστε και δείτε τι λειτουργεί καλύτερα για εσάς και για εκείνον/η. Ετσι και μόνο έτσι θα αναπτύξετε μια φυσιολογική σεξουαλική ζωή.

.medinova

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.