Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Γιατί η κυβέρνηση φρενάρει την ανατίμηση των διοδίων στα έργα


Υπουργείο Υποδομών
«Οδοφράγματα» στη βιασύνη της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» να προαναγγείλει «αγιοβασιλιάτικες» αυξήσεις

Η εφαρμογή της ανατίμησης των διοδίων γίνεται το νέο πεδίο αντιπαράθεσης των εργολάβων με το υπουργείο Υποδομών, με το τελευταίο να υψώνει οδοφράγματα μπροστά στη βιασύνη της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» να προαναγγείλει «αγιοβασιλιάτικες» αυξήσεις. Λίγες μέρες μετά την κύρωση των συμβάσεων παραχώρησης από τη Βουλή και το σφυροκόπημα που δέχτηκε ο υπουργός Υποδομών κ. Μιχάλης Χρυσοχοίδης από όλα τα κόμματα για τις αυξήσεις στα διόδια, τα μέτωπα με τα έργα παραμένουν ανοικτά και όπως φαίνεται υπάρχουν ακόμη σημεία που η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί.

Η ανακοίνωση της περασμένης Τετάρτης από την κοινοπραξία που κατασκευάζει το Ράχες Μαλιακός-Κλειδί Ημαθίας (απαρτίζεται από τις εταιρείες Hochtief, Vinci, Eλλάκτωρ, J&P Άβαξ) αποσύρθηκε εσπευσμένα με παρέμβαση του υπουργού Υποδομών και ο χρόνος που θα εφαρμοστεί είναι άγνωστος. Από την εταιρεία που κατασκευάζει το έργο άφηναν να εννοηθεί την Παρασκευή ότι οι νέες τιμές είναι πιθανόν να ισχύσουν από της 20 Ιανουαρίου. Ωστόσο υπάρχουν άλλες πληροφορίες που αναφέρουν ότι η αναπροσαρμογή των τιμολογίων μπορεί να τραβήξει και αργότερα. Που οφείλεται το αλαλούμ με τα διόδια; Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο υπουργείο Υποδομών ήθελαν η ανακοίνωση των νέων τιμολογίων να γίνει για όλα τα έργα και όχι αποσπασματικά και κυρίως να μην συμπέσει με την έξοδο των εκδρομέων της εορταστικής περιόδου. Όμως οι εργολάβοι τους πρόλαβαν και δηλώνουν άγνοια για αυτή την παραίνεση.

Διαβάστε περισσότερα στο: www.newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.