Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023

Market Pass: Τι αλλάζει, ποιοι πρέπει να κάνουν αίτηση και οι πιθανές ημερομηνίες πληρωμών

Θα ληφθούν υπόψιν τα εισοδήματα του 2022

Για τρεις ακόμα μήνες, μέχρι τον Οκτώβριο παρατείνεται το Market Pass, η επιδότηση αγορών δηλαδή, κάτι που σημαίνει πως θα υπάρξουν τρεις ακόμα πληρωμές.

Στα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, δεν αλλάζει τίποτα. Παραμένουν τα όρια των 16.000 ευρώ για τους άγαμους και των 24.000 ευρώ για ζευγάρι.

Αυτό που αλλάζει είναι ότι πλέον θα ληφθούν υπόψιν τα εισοδήματα του 2022, καθώς η διαδικασία της κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων για τη χρήση του εν λόγω έτους βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ποιοι χρειάζεται να κάνουν αίτηση
Όσοι είχαν κάνει αίτηση δεν χρειάζεται να ξανακάνουν. Νέες αιτήσεις θα κάνουν όσοι δεν έκαναν για το πρώτο Market Pass ή δεν πληρούσαν τα εισοδηματικά κριτήρια με τα εισοδήματα του 2021.

Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα;
Η πλατφόρμα του Market Pass αναμένεται να ανοίξει τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου. Στόχος είναι η πληρωμή να γίνει τέλη Αυγούστου ή αρχές Σεπτεμβρίου αν όμως οι φορολογικές δηλώσεις πάρουν παράταση τότε θα έχουμε διπλή πληρωμή στα τέλη Σεπτέμβρη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.