Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Υψηλότερες οι τιμές για πίνακες του Φασιανού από τη Συλλογή Ιόλα

Τα έργα του Αλέκου Φασιανού, που απεβίωσε τον περασμένο Ιανουάριο, 

αρχίζουν να καταγράφουν μεγαλύτερη ζήτηση, ωστόσο, δεν αφορά σε όλες τις σειρές και κατηγορίες του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου.

Το συλλεκτικό και επενδυτικό ενδιαφέρον τραβούν τα έργα του Φασιανού που προέρχονται από τη Συλλογή Ιόλα. 

Τον Μάρτιο που πέρασε, σε δημοπρασία του οίκου  Sotheby’s στο Παρίσι, ο πίνακας με τίτλο «Ulysse et Calypso» (λάδι σε καμβά, 93 x 70,5 εκ.), που ανήκε κάποτε στη συλλογή του Αλέξανδρου Ιόλα, είχε αρχική τιμή εκτίμησης 10.000 ευρώ, αλλά η τελική του αξία κλείδωσε στα 32.760 ευρώ. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία του οίκου το έργο είχε δωρίσει ο ίδιος ο Φασιανός στον τελευταίο πωλητή.

Την τάση επιβεβαίωσαν και οι τελευταίες αγοραπωλησίες που σημειώθηκαν στον οίκο Bonhams στο Παρίσι και τη δημοπρασία Greek Sale.

Tο έργο του Φασιανού «La photo oubliée», χρονολογίας 1975 είχε αρχική τιμή εκτίμησης 80.000 ευρώ, όμως η ζήτηση ήταν τέτοια που η τελική του αξία άγγιξε σκαρφάλωσε στα 170.475 ευρώ.

Χαρακτηρίστηκε από τους ειδικούς στην αγορά τέχνης, ένα από τα δυνατά έργα του Φασιανού, επιβεβαιώνοντας την τάση για ανοδική αξία μεταπώλησης τα επόμενα χρόνια στα έργα που προέρχονται από τη Συλλογή Ιόλα.

powergame.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.