Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Πυρκαγιά σε εγκαταστάσεις ουρανίου στη Γαλλία ■ΒΙΝΤΕΟ

Άκρως επικίνδυνη η κατάσταση στη Γαλλία

Πυρκαγιά ξέσπασε σε εγκαταστάσεις ουράνιου, που βρίσκονται στη νοτιοανατολική Γαλλία, προκαλώντας άμεσο συναγερμό στη γαλλική αρχή για την πυρηνική ασφάλεια, η οποία και ενεργοποίησε το κέντρο έκτακτης ανάγκης, καθώς όπως αναφέρει το άρθρο, εκεί παράγονται καύσιμα για πυρηνικούς αντιδραστήρες, με βάση το εμπλουτισμένο ουράνιο.

Δηλαδή μιλάμε για μια άκρως επικίνδυνη κατάσταση και για μια κατά την γνώμη μας, περίεργη πυρκαγιά, που αν και εκπρόσωπος της διαχειρίστριας εταιρείας, της Framatome, επιβεβαίωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ότι τέθηκε υπό έλεγχο και ότι κανένας υπάλληλος δεν τραυματίστηκε, ωστόσο προκαλεί μεγάλη εντύπωση, ότι πρόσθεσε πως συνεχίζονται οι προσπάθειες για να αποκλειστεί οποιοσδήποτε κίνδυνος για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων.

Άρα η κατάσταση πολύ πιθανόν να μην είναι όπως ανέφερε υπό έλεγχο.

Και όλα αυτά μάλιστα λίγες ημέρες αφότου ανακοινώθηκε ότι η Γαλλία επανεκκινεί, 32 από τους 56 πυρηνικούς αντιδραστήρες που διαθέτει, μετά από συντήρηση και επισκευή τους, σε μια προσπάθεια της, να έχει ενεργειακή επάρκεια, για τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται.

LeLo CaNa Productions

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.