Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο στην Ειρήνη Παπά στο Χιλιομόδι Κορινθίας


Σε κλίμα συγκίνησης αποχαιρετούν σήμερα την σπουδαία ηθοποιό Ειρήνη Παπά που έφυγε από τη ζωή στα 96 της χρόνια, συγγενείς, φίλοι, άνθρωποι του πολιτικού και καλλιτεχνικού κόσμου.

Στον τελευταίο αποχαιρετισμό κοντά της βρίσκονται και τα τέσσερα ανίψια της ο Μανούσος Μανουσάκης, γιος της αδελφής της Δέσποινας, ο ηθοποιός Αίας Μανθόπουλος, γιος της αδελφής Ευαγγελίας, η Μέλια και ο Κάσσιος.




Η νεκρώσιμος ακολουθία έγινε στον ιερό ναό του Χιλιομοδίου ενώ η σορός της θα ταφεί στο κοιμητήριο του χωριού, δίπλα στους αγαπημένους της γονείς.

"Θέλω να θυμάμαι πάντοτε ότι είμαι από το Χιλιομόδι" είχε πει σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ η μεγάλη ηθοποιός.

Η Ειρήνη Παπά έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 96 ετών. Γεννήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου 1929 στο Χιλιομόδι Κορινθίας ως Ειρήνη Λελέκου, σε οικογένεια δασκάλων, όπως ο παππούς της, οι γονείς της και η θεία της που την επηρέασαν στη μόρφωσή της. Η μητέρα της, Ελένη Λελέκου, το γένος Πρεβεζάνου, ήταν δασκάλα, από την οποία είχε ακούσει πολλά παραμύθια και ιστορίες.





Η ελληνίδα ηθοποιός άφησε σπουδαία παρακαταθήκη με τις ερμηνείες της σε σημαντικές ταινίες.

Μάλιστα αποτέλεσε μια από τις ελάχιστες Ελληνίδες ηθοποιούς που διέπρεψαν στο εξωτερικό.

Η μεγάλη Ελληνίδα ηθοποιός ζούσε τα τελευταία της χρόνια στο Χιλιομόδι Κορινθίας (το χωριό που μεγάλωσε), με προβλήματα υγείας λόγω της ασθένειας Αλσχάιμερ.
Στην κηδεία παρευρέθησαν - μεταξύ άλλων - η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο Γιώργος Λιάνης, ο Μανούσος Μανουσάκης, ο Νίκος Βερλέκης, η δημοσιογράφος Άννα Παναγιωταρέα, ο Ηλίας Ψινάκης.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.