Κυριακή 7 Αυγούστου 2022

Το καταφύγιο της Δέσποινας Βανδή και του Βασίλη Μπισμπίκη στην Επίδαυρο

Μακριά από φλας και αδιάκριτα βλέμματα

Στην Επίδαυρο υποδέχτηκε τον Αύγουστο το ερωτευμένο ζεύγος Βασίλη Μπισμπίκη – Δέσποινας Βανδή, και συγκεκριμένα στην περιοχή Γιαλάσι, στη νότια πλευρά της Παλιάς Επιδαύρου, εκεί που τους ανακάλυψε η «Espresso»!

Το ερωτευμένο ζεύγος της showbiz όλες αυτές τις ημέρες, σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ μας, δεν έχει κάνει καμία εμφάνιση στις παραλίες και στα γραφικά ταβερνάκια της περιοχής, καθώς βρίσκεται κλεισμένο στη μικρή βίλα με πισίνα που έχει νοικιάσει μέσω της πλατφόρμας booking.com, στο συγκρότημα κατοικιών Desa Green Homes.

Άλλωστε τον Βασίλη Μπισμπίκη απασχολούν μόνο το διάβασμα του ρόλου του στην παράσταση «Αντιγόνη» και οι σκληρές πρόβες στο μικρό θέατρο της Επιδαύρου, πριν από τις δύο μοναδικές παραστάσεις, έχοντας δίπλα του εμψυχωτή και φύλακα άγγελό του την αγαπημένη του Δέσποινα Βανδή, η οποία με τη σειρά της μετά την αρχαία τραγωδία του αγαπημένου της θα εμφανιστεί την Κυριακή 7 Αυγούστου σε συναυλία με τον Γιώργο Θεοφάνους στο «Club Hotel Casino Loutraki»!

Εκεί, σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία, οι δυο τους ζουν τον έρωτά τους μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα, με τον Κρέοντα Μπισμπίκη να είναι έτοιμος να γνωρίσει την αποθέωση αύριο και μεθαύριο στο αρχαίο θέατρο, με πρώτη και καλύτερη στην πρώτη σειρά να τον χειροκροτεί η Βανδή! Ο ηθοποιός όλες αυτές τις ημέρες χωμένος στην αγκαλιά της καλής του αντλούσε δύναμη από τα γλυκά και τρυφερά λόγια της για να ανταποκριθεί σε έναν από τους πιο σημαντικούς ρόλους της καριέρας του στο επιβλητικό θέατρο της αρχαίας Επιδαύρου.

Η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή διά χειρός Τσέζαρις Γκραουζίνις θεωρείται το πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού. Η πολυαναμενόμενη παράσταση του καταξιωμένου Λιθουανού σκηνοθέτη θα παιχτεί στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου στις 5 και τις 6 Αυγούστου. Πρόκειται για μια σύγχρονη και επίκαιρη μεταφορά της σοφόκλειας αντιπολεμικής τραγωδίας με ένα ανατρεπτικό πρωταγωνιστικό καστ. Αντιγόνη η Ελλη Τρίγγου, Κρέων ο Βασίλης Μπισμπίκης, Ισμήνη η Δανάη Μιχαλάκη και ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης κορυφαίος του Χορού.


Η παράσταση παρουσιάζεται σε παραγωγή του πολιτιστικού οργανισμού «Λυκόφως» και έχει ξεκινήσει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, αρχής γενομένης στις 9 Ιουλίου από τον φορτισμένο συμβολικά χώρο της Θήβας, τη γενέτειρα της Αντιγόνης, εκεί όπου ξεκίνησε ο ατέλειωτος κύκλος του αίματος και η βαθιά κατάρα της γενιάς της.

Στις 20 Ιουλίου 1990, πριν από 32 χρόνια, η Αλίκη Βουγιουκλάκη έκανε την εμφάνισή της στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου με την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Μίνου Βολανάκη και μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, όπου το κοινό της την αποθέωσε και οι κριτικοί την «έθαψαν» με το ιστορικό «Νιάου νιάου η Αντιγονούλα». Και αν το ταλέντο της εθνικής μας σταρ στην τραγωδία «παιζόταν», το ταλέντο του Βασίλη Μπισμπίκη είναι αδιαμφισβήτητο και ο ρόλος του Κρέοντα (του νέου ηγεμόνα της Θήβας, που κάνει ό,τι μπορεί για ν’ αποδείξει τις ηγετικές του ικανότητες, τον αμείλικτο χαρακτήρα του, την αποφασιστικότητά του να εφαρμόσει νέα ήθη και κανόνες στην καθημερινότητα των πολιτών) λέγεται ότι του ταιριάζει γάντι!


Η sold out παράσταση παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον για το κοινό εξαιτίας των ηθοποιών που συμμετέχουν και της τεράστιας επιτυχίας που γνώρισαν στη σειρά «Αγριες μέλισσες», της προσωπικής επιτυχίας του Βασίλη Μπισμπίκη στην πολυσυζητημένη παράσταση του χειμώνα «Κόκκινα φανάρια», αλλά και τη σχέσης του με τη Δέσποινα Βανδή…

Και μπορεί το σκεπτικό της παράστασης στην Επίδαυρο να διαμορφώθηκε με στόχο να αντικατοπτρίσει ποιητικά την τρέχουσα πραγματικότητα της κοινωνίας και, υπό αυτό το νέο πρίσμα να αναστοχαστεί και να εξερευνήσει τις έννοιες του αρχαίου δράματος, αλλά είναι πολύ πιθανό πολλοί από τους θεατές, εκτός από τη σκηνή, κατά τη διάρκεια της παράστασης να ρίχνουν κλεφτές ματιές στο dress code της Δέσποινας Βανδή, που θα παρακολουθεί με αγωνία τον αγαπημένο της από την πρώτη σειρά…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.