Τα ερωτήματα που ζητούν απάντηση από τις ελληνικές Αρχές είναι πολλά και σοβαρά για την μαφιόζικη εκτέλεση την Πρωτοχρονιά στο Μοσχάτο
Πού στρέφονται οι έρευνες για την μαφιόζικη εκτέλεση στο Μοσχάτο.
Το σενάριο η εντολή εκτέλεσης του 42χρονου Γεωργιανού, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς στο Μοσχάτο, να δόθηκε από το εξωτερικό ερευνούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν αναλάβει την έρευνα της πολύ σοβαρής υπόθεσης.
Σε ερώτηση του Newsbomb.gr προς έμπειρη αστυνομική πηγή, εάν το συμβόλαιο θανάτου υπογράφηκε στη χώρα μας ή στο εξωτερικό η απάντηση ήταν:
«Αρχικά εκτιμούσαμε ότι οι πιθανότητες είναι 50% για το ένα σενάριο και 50% για το δεύτερο. Όσο περνούν οι ημέρες μπορούμε να πούμε με επιφύλαξη πάντα, ότι κερδίζει ελαφρώς έδαφος η εκδοχή η εντολή να δόθηκε από το εξωτερικό. Εάν ισχύει κάτι τέτοιο, αυτό δεν συνεπάγεται απαραίτητα ότι και οι εκτελεστές προέρχονται από το εξωτερικό. Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί η εντολή να δοθεί από το εξωτερικό και οι φυσικοί αυτουργοί να βρίσκονται στη χώρα μας ή να ταξιδέψουν εδώ για να πραγματοποιήσουν τη δολοφονία και να φύγουν».
Ο 42χρονος φέρεται να είχε «ανοιχτούς λογαριασμούς» στην πατρίδα του, που ενδεχομένως να τον ακολούθησαν μέχρι την Αθήνα.
Αυτό που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των αστυνομικών είναι ότι η έρευνα αποκάλυψε ότι ο 42χρονος δεν ήταν τελικά «άγνωστος» στις ελληνικές Αρχές. Και αυτό διότι είχε συλληφθεί δύο φορές στο παρελθόν για ναρκωτικά.
Ο λόγος που αρχικά η ΕΛ.ΑΣ. πίστεψε ότι έχει να κάνει με άντρα με λευκό ποινικό μητρώο στη χώρα μας, ήταν ότι ο 42χρονος είχε σημανθεί κατά τις συλλήψεις του παρελθόντος με διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας σε σχέση με αυτά που είχε μέχρι την ημέρα της δολοφονίας του ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.
Κατά τη δακτυλοσκόπησή του προέκυψε ότι είναι ο άντρας που είχε συλληφθεί για ναρκωτικά.
Αστυνομικές πηγές σημειώνουν, πάντως, ότι δεν έχει τόσο ενδιαφέρον το γεγονός ότι είχε απασχολήσει για ναρκωτικά (καθώς επρόκειτο για μικρές ποσότητες) όσο το γεγονός ότι είχε φροντίσει να αλλάξει τα στοιχεία ταυτότητάς του.
Όσον αφορά στην εκτέλεσή του, τα ερωτήματα που ζητούν απάντηση από τις ελληνικές Αρχές είναι πολλά και σοβαρά:
● Τι έκανε στην Αθήνα ο 41χρονος που σύμφωνα με τα ΜΜΕ της πατρίδας του ήταν μέλος της περιβόητης γεωργιανής μαφία «Vor V Zakone»;
● Είχε εμπλοκή σε κάποια από τις σοβαρές υποθέσεις που απασχόλησαν την ΕΛ.ΑΣ. τα τελευταία χρόνια;
● Κρυβόταν από τους «εχθρούς» του γνωρίζοντας ότι «εκκρεμεί» σε βάρος του συμβόλαιο θανάτου;
● Την εκτέλεση «υπέγραψαν» ποινικοί με «έδρα» την Αθήνα ή πρόκειται για «συμβόλαιο» που τον ακολουθούσε από την πατρίδα του;
Ο μαυροντυμένος ένοπλος τον δολοφόνησε μπροστά στα μάτια της συντρόφου του και της 5χρονης κόρης του έξω από την πολυκατοικία όπου ζούσαν στο Μοσχάτο. Οι δύο από τις τρεις σφαίρες πέτυχαν τον 41χρονο στο κεφάλι.
Οι αποκαλύψεις για το σκοτεινό παρελθόν του «Σότικο», όπως ήταν το προσωνύμιο του, έγιναν όταν ΜΜΕ της Γεωργίας και της Ρωσίας ασχολήθηκαν εκτενώς με την υπόθεση, δίνοντας μάλιστα στη δημοσιότητα και τη φωτογραφία του.
Σύμφωνα με όσα έχουν γραφτεί, ο «Σότικο» φέρονταν ως ενεργό μέλος της γεωργιανής μαφίας, με προέλευση την πόλη Κουταΐσι, για σχεδόν δύο δεκαετίες.
Αρχικά φέρεται να συμμετείχε σε συμμορίες που πραγματοποιούσαν διαρρήξεις και ληστείες, στη συνέχεια όμως φαίνεται πως αναβαθμίστηκε η δράση του.
Στη χώρα μας οι Αρχές εκτιμούν ότι είχε βρει «καταφύγιο» μαζί με την οικογένεια του.
Οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών που χειρίζονται την υπόθεση έχουν ζητήσει τη συνδρομή υπηρεσιών ασφαλείας του εξωτερικού αναφορικά με τον «βίο και την πολιτεία» του 42χρονου, ο οποίος αν και εμφανίζονταν άνεργος είχε υψηλά εισοδήματα.
Το γεγονός, πάντως, ότι η ενέδρα θανάτου εκτελέστηκε μπροστά στα μάτια της γυναίκας και της ανήλικης κόρης του, δείχνει ότι επρόκειτο για «συμβόλαιο θανάτου» με μαφιόζικη υπογραφή.
Ένα από τα πολλά σενάρια είναι η εντολή να δόθηκε από το αντίπαλο δέος της «μαφίας του Κουταΐσι», τη «μαφία της Τιφλίδας».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.