Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022

Έφυγε στα 86 του ο Στέλιος Σεραφείδης το σύμβολο της ΑΕΚ ■ΒΙΝΤΕΟ

Έφυγε από τη ζωή ο Στέλιος Σαραφείδης αλλά η μορφή του θα ζει για πάντα στην Αγιά Σοφιά

Ο Στέλιος Σεραφείδης (Αιγάλεω, 6 Αυγούστου 1935 - 4 Ιανουαρίου 2022) ήταν Έλληνας διεθνής ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνιζόταν στη θέση του τερματοφύλακα. 

Ήταν ο μικρότερος αδερφός του επίσης διεθνή ποδοσφαιριστή Λάμπη Σεραφείδη, με τον οποίον συνυπήρξαν αγωνιστικά τόσο στον Απόλλωνα Αθηνών όσο και στην ΑΕΚ. 

Ξεκίνησε από τους Παίδες Αιγάλεω της γειτονιάς όπου μεγάλωσε φτωχικά, με τον πατέρα του να είναι τραμβαγέρης και στη συνέχεια βρέθηκε για έναν χρόνο (1950-51) στον Απόλλωνα Αθηνών. 

Το 1951 σε ηλικία 16 ετών εντάχθηκε στην ΑΕΚ, ακολουθώντας τον μεγαλύτερο αδερφό του Λάμπη, όπου παρέμεινε επί μία και πλέον εικοσαετία, έως το 1972, όταν και αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, σε ηλικία 37 ετών. 

Με την κιτρινόμαυρη φανέλα αγωνίστηκε συνολικά σε περισσότερους από 300 αγώνες.

Στην εθνική Ελλάδας

Χρίστηκε 1 φορά διεθνής με την Ελλάδα, όταν αγωνίστηκε στις 22 Μάη 1963 στην εκτός έδρας φιλική αναμέτρηση εναντίον της Πολωνίας.

Προπονητική καριέρα

Μετά την ολοκλήρωση της ποδοσφαιρικής του καριέρας ασχολήθηκε με την προπονητική, εργαζόμενος κυρίως στα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ. 

Για αρκετά χρόνια υπήρξε ο προπονητής τερματοφυλάκων της ΑΕΚ, θέση από την οποία αποχώρησε το 1995, συνέχισε στις ακαδημίες του συλλόγου, ενώ πρόσφατα ασχολήθηκε με την ομάδα ποδοσφαίρου σάλας του σωματείου. 

Υπήρξε επίσης πρόεδρος του Συνδέσμου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ.

Απεβίωσε σε ηλικία 86 ετών στις 4 Ιανουαρίου του 2022 μετά από χρόνια μάχη με τον καρκίνο.

Βούρος, Αλεξίου και Παπασταμάτης για Στέλιο Σαραφείδη

Ο Γιάννης Βούρος Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας, ο Αλέξης Αλεξίου Πρόεδρος Ερασιτεχνικής ΑΕΚ και ο Στάματης Παπασταμάτης Αντιπρόεδρος Ερασιτεχνικής ΑΕΚ μίλησαν για την απώλεια του Στέλιου Σεραφείδη.

Νικολάου για Σεραφείδη: «Δεν παραπονιόταν για την αρρώστιά του, σκεφτόταν μόνο την ΑΕΚ»

Ο Λάκης Νικολάου χαρακτήρισε μεγάλη μορφή τον Στέλιο Σεραφείδη, τονίζοντας στο Novasports FC οτι ο φίλος του και πρώην συμπαίκτης του συγκλόνιζε με την παρουσία του, εντός και εκτός γηπέδων.

Αρχηγέ θα είσαι για πάντα εδώ!

Η οικογένεια της ΑΕΚ αποχαιρετά τον μεγάλο Στέλιο Σεραφείδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.