Οι Ευρωπαίοι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν για να «ενσωματώνουμε» στην Ελλάδα τους μετανάστες, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για εμάς τους Έλληνες
Αντί να κοιτάζουν να… επιστρέψουν αυτούς που εισβάλλουν στην Ελλάδα στις χώρες τους, ψάχνουν κονδύλια για να τους κάνουν πιο ωραία… κέντρα και να μετατρέψουν ταυτόχρονα τη χώρα ολόκληρη σε ένα ΚΥΤ, προκειμένου να ικανοποιήσουν τους «χρηματοδότες», οι οποίοι ήδη πιέζουν για επιστροφές μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα τους στην Ελλάδα.
Η «ενσωμάτωση» των μεταναστών γίνεται πλέον το πρόταγμα, προκειμένου η «βιομηχανία» που έχει στηθεί να συνεχίσει να παράγει υπερκέρδη για κάποιους…
Αυτό μόνον μπορεί να συμπεράνει κανείς από τις δραστηριότητες του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, ο οποίος την Τετάρτη είχε «γεύμα εργασίας» με τον διοικητή της Αναπτυξιακής Τράπεζας του Συμβουλίου της Ευρώπης (CEB) Rolf Wenzel, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αθήνα, συνοδευόμενος από κλιμάκιο υψηλόβαθμων στελεχών του Οργανισμού.
Κατά τη διάρκεια της άτυπης συνάντησης συνεργασίας, όπου παρευρέθηκε και ο υφυπουργός για τις Δημόσιες Επενδύσεις και το ΕΣΠΑ Γιάννης Τσακίρης, διερευνήθηκαν οι δυνατότητες χρηματοδότησης για θέματα διαχείρισης του Μεταναστευτικού.
Καταλαβαίνει κανείς ότι πίσω από τη συγκεκριμένη ορολογία κρύβονται απλά περισσότερα κονδύλια, προκειμένου η χώρα μας να συνεχίζει να επωμίζεται το μεταναστευτικό βάρος σε βαθμό ανεπίτρεπτο.
Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του υπουργείου Μετανάστευσης, ο Νότης Μηταράκης ενημέρωσε τον κ. Wenzel για τις εξελίξεις στο Μεταναστευτικό και την πρόοδο που έχει σημειώσει η ελληνική κυβέρνηση σε όλους τους τομείς.
Αναφέρθηκε σε στοιχεία των τελευταίων μηνών, στον ρόλο της Ελλάδας στα διεθνή φόρα και στις πολιτικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει στα πλαίσια του Νέου Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Μετανάστευση, ενώ περιέγραψε την παρούσα κατάσταση και τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία που βρίσκονται σε ισχύ με βάση τις τρέχουσες ανάγκες.
Από την πλευρά του, ο κ. Wenzel υπογράμμισε την πάγια στόχευση της Αναπτυξιακής Τράπεζας του Συμβουλίου της Ευρώπης, στην κοινωνική αλληλεγγύη και την ισχυρή πολιτική δέσμευση, που συμβαδίζει με τις ευρωπαϊκές αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης και του ίσου καταμερισμού των βαρών.
Ο κ. Wenzel αναφέρθηκε στη δράση της τράπεζας στο διάστημα της μεταναστευτικής κρίσης στην Ευρώπη, σημειώνοντας ότι πρέπει να δημιουργηθούν χρηματοδοτικά εργαλεία αλληλεγγύης και κοινωνικής ενσωμάτωσης.
Θα μας πληρώνουν δηλαδή οι Ευρωπαίοι για να «ενσωματώνουμε» στην Ελλάδα τους μετανάστες ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για τη χώρα μας.
Απ’ ό,τι φαίνεται, κάποιοι θεωρούν ότι μπορούν να λύσουν το πρόβλημα με το Μεταναστευτικό με «χορηγίες» και να καταφέρουν να πνίξουν τις αντιδράσεις των απλών Ελλήνων, που βλέπουν να μετατρέπονται σε ξένους στον ίδιο τους τον τόπο, εάν υπάρξουν αρκετά κονδύλια.
Επιστολή προς την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Αυτό, από ό,τι φαίνεται οτι το έχουν καταλάβει για τα καλά και οι νησιώτες, οι οποίοι πρόσφατα με επιστολή τους προς την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ζήτησαν να σταματήσει άμεσα η χρηματοδότηση των υπερδομών του ανατολικού Αιγαίου και του Έβρου.
Σε αυτήν, η Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα κάνει έκκληση στην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να σταματήσει άμεσα τις χρηματοδοτήσεις, καθώς όπως αναφέρει:
«Σημειώνουμε ότι και οι υφιστάμενες δομές στα νησιά και στη Χίο είχαν τύχει και στο παρελθόν ευρωπαϊκής χρηματοδότησης, χωρίς αυτό να αποτρέπει συνθήκες συσσώρευσης μεταναστών, σε άθλιες συνθήκες αλλά και πλήρως επιβαρυντικές για τις μικρές τοπικές κοινωνίες. Σήμερα υπάρχει συμμετοχή της Ε.Ε., μέσω της ολικής ευρωπαϊκής χρηματοδότησης σε αμφιλεγόμενα έργα, πλήρως ενάντια στον ευρωπαϊκό τρόπο λήψης αποφάσεων και με πιθανή κατασπατάληση ευρωπαϊκών κεφαλαίων, χωρίς να προκύπτει αντίστοιχο όφελος».
Όφελος μπορεί να μην προκύπτει για τα νησιά, θα μπορούσε να συμπληρώσει κάποιος πονηρά σκεπτόμενος, αλλά σίγουρα προκύπτει για τη «βιομηχανία του Μεταναστευτικού», γύρω από την οποία στροβιλίζονται πλέον αρκετά… δισεκατομμύρια ευρώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.