Αυτό διατυπώνεται στο άρθρο του Frontiers in Plant Science από τον καθηγητή φυτολογίας και μικροβιακής βιολογίας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνα De-Yu Xie, μετά από σχετική έρευνα. Η έρευνα υποστηρίχθηκε από το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ.
Τα φυτοχημικά συστατικά τροφών όπως το πράσινο τσάι, 2 ποικιλίες μοσχοστάφυλων και η σκόνη κακάο και η μαύρη σοκολάτα μπορούν να δεσμεύσουν και να μπλοκάρουν την λειτουργία ενός συγκεκριμένου ενζύμου ή πρωτεάσης του SARS-CoV-2 σύμφωνα με νέα έρευνα βοτανολόγων βιολόγων του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνα.
Οι πρωτεάσες ή πρωτεϊνάσες είναι σημαντικές για την υγεία και την βιωσιμότητα κυττάρων και ιών εξηγεί ο De-Yu Xie, εκ των συγγραφέων της τρέχουσας μελέτης. Η παρεμπόδιση των πρωτεασών σημαίνει ότι τα κύτταρα δεν μπορούν να επιτελέσουν πολλές σημαντικές λειτουργίες όπως η αντιγραφή και ο αυτοδιπλασιασμός των κυττάρων.
«Ενας από τους στόχους του εργαστηρίου μας είναι να βρούμε πώς ορισμένα θρεπτικά συστατικά φυτικών τροφών μπορούν να αναστείλουν είτε τον τρόπο προσκόλλησης ενός ιού στα ανθρώπινα κύτταρα είτε την αναπαραγωγή του εντός των ανθρώπινων κυττάρων» εξηγεί ο καθηγητής Xie.
Στη μελέτη, οι ερευνητές πραγματοποίησαν προσομοιώσεις υπολογιστών και εργαστηριακά πειράματα που δείχνουν πώς η λεγόμενη «κύρια πρωτεάση» (Mpro) στον ιό SARS-CoV-2 αντέδρασε όταν βρέθηκε αντιμέτωπη με έναν αριθμό διαφορετικών φυτικών χημικών ενώσεων που είναι ήδη γνωστές για τις ισχυρές αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.