Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

«Πλωτό φράγμα» κατά της Τουρκίας – Το σχέδιο της Αθήνας για την προστασία της υφαλοκρηπίδας

Ολα τα σχέδια εξουδετέρωσης της τουρκικής απειλής έχουν όμως έναν κοινό παρονομαστή:
τη δημιουργία ενός θαλάσσιου «τείχους» - και με αεροπορική υποστήριξη - στην περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας


Με ένα «πλωτό φράγμα» στο οποίο θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σχεδόν το σύνολο του ελληνικού Στόλου – αναλαμβάνοντας διαφορετικές αποστολές και πόστα – σχεδιάζει να αποτρέψει η Αθήνα το σοβαρό ενδεχόμενο πλέον η Τουρκία να προχωρήσει ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι σε πρόκληση εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας μετά τα αιτήματα της TPAO για έρευνες υδρογονανθράκων νότια και ανατολικά της Κρήτης, της Καρπάθου και της Ρόδου.

Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία διεμήνυσε ήδη στην Αγκυρα σε όλους τους τόνους ότι αν χρειαστεί «θα αντιδράσουμε ακόμα και στρατιωτικά» και ότι «είμαστε έτοιμοι να συντρίψουμε όποιον μάς υποτιμήσει». Ποια θα είναι όμως αυτή η αντίδραση; Σύμφωνα με τις πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», από τότε που η Τουρκία άρχισε να κλιμακώνει την επιθετικότητά της στην Ανατολική Μεσόγειο με παράνομες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και απειλές για έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα πέριξ του Καστελλόριζου, στο «Πεντάγωνο» έχουν καταρτιστεί πολλά σενάρια απόκρουσης μιας τέτοιας πρόκλησης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.